Pe tarabele din piețele din România au început să apară primele verdețuri, însă românii sunt surprinși de suma pe care trebuie să o scoată din buzunare pentru a cumpăra un kilogram de spanac sau urzici. Oamenii au dus lipsa verdețurilor în alimentația din ultima perioadă, iar cum primăvara se apropie și acestea încep să apară în piețe, prețurile lor s-au mărit.
Cât a ajuns să coste un kilogram de spanac
Primăvara se apropie, iar românii au dus lipsa verdețurilor din alimentație, astfel încât sunt entuziasmați să găsească pe tarabele din piețe spanac, urzici, lobodă sau leușteanul, însă prețurile pe care trebuie să le scoată din buzunar nu sunt prietenoase cu portofelul lor. Oamenii își doresc să facă câteva schimbări în alimentați lor și să elimine alimentele bogate în calorii cu verdețuri, ce sunt adesea bogate în fibre, perfecte pentru procesul de detoxifiere de care are nevoie corpul nostru, potrivit spynews.ro.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Urzicile și spanacul sunt primele pe care le vedem pe tarabele oamenilor din piețe, iar prețul acestora a crescut cu 20% față de anul precedent, românii plătind 10 lei pentru un kilogram de spanac sau chiar 15 lei, în funcție de piața de unde își fac cumpărăturile românii.
În România există piețe în care ceapa verde a început să apară pe tarabe, fiind vândută cu 3 lei legătura, în timp ce o legătură de ridichii este 3 lei, iar salata verde este 5 lei bucate. Verdețurile sunt așteptate de români, în special după sezonul rece, fiind o sursă bogată de vitamine, printre care vitamina C, vitamina B6, folați, fitosteroli, potasiu, magneziu și fier.
Rețetă de paste cu spanac și ciuperci
Spanacul este o verdeață pe care majoritatea românilor o folosesc în ciorbe sau supe, însă cu ajutorul acesteia se pot realiza mai multe preparate care să ne aducă artificii pentru papilele gustative. Un mod nou pentru a folosi spanac în bucătăria voastră este atunci când realiză paste cu spanac și ciuperci, rețetă pentru care avem nevoie de:
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapa mică, tocată mărunt
- 150 g ciuperci champignon, tăiate pe jumătate
- 150 g de paste
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 200 g cremă de brânză cu conținut scăzut de grăsimi
- 15 g parmezan, ras
- 120 g baby spanac
- o jumătate de linguriță de fulgi de ardei iute
Pentru a începe să facem această rețetă de paste cu spanac și ciuperci va trebuie să punem o cratiță la foc mediu, unde adăugăm ceapa și ciupercile tăiate, pentru aproximativ 10 minute, timp în care putem pune pastele la fiert. În tigaia în care se află ciupercile putem să adăugăm usturoiul și să îl mai lăsăm câteva minute, urmând astfel să adăugăm crema de brânză și parmezanul.
Este necesar să amestecăm ciupercile până când toate ingredientele se omogenizează, după care putem să adăugăm și spanacul pentru un minut, urmând să îl luăm pe de foc. Este timpul să scurgem pastele, însă este necesar să păstrăm puțină apă pentru a oferi o textură aparte sosului. Pastele se pun în sosul de ciuperci și se pun pe foc până când spanacul își reduce mărimea, după care putem adăuga și apa păstrată de la paste.