Cât a ajuns să coste un simplu croissant în Vama Veche! Turiștilor nu le vină să creadă cât trebuie să plătească pentru un tub de chipsuri

Autor: Diana Ghita
colaj vama veche-croissant-bani Foto(4)

Prețurile au explodat în Vama Veche

Sursa: Facebook Vama Veche; Pexels; Profimedia

Vama Veche, stațiunea boemă de pe litoralul românesc, renumită pentru atmosfera sa relaxată și spiritul liber, a ajuns ca, de curând, să fie celebră și pentru prețurile ridicate.

Vama Veche a devenit o destinație populară atât pentru tinerii români cât și pentru turiștii străini. Cu toate acestea, prețurile exorbitante ale produselor au început să ridice semne de întrebare cu privire la accesibilitatea acestei destinații.

Ce prețuri sunt în Vama Veche la momentul actual

În această vară, turiștii din Vama Veche se confruntă cu prețuri care par să atingă noi culmi.

Într-un magazin din această stațiune, o sticlă de suc la 500 ml costă nu mai puțin de 12,50 lei, o sumă considerabilă pentru o simplă băutură carbogazoasă. Această tendință de prețuri ridicate nu se oprește aici. O pungă de rondele coapte, de 80 de grame, ajunge la 14 lei, iar un baton de ciocolată, de 75 de grame, costă 12 lei.

Chiar și pentru cei care doresc să-și facă provizii pentru un mic dejun sau gustare, prețurile sunt greu de ignorat.

Un pachet de cafea, de 130 grame, se vinde cu 42 de lei, iar o ciocolată de 300 de grame ajunge la 41 de lei. În plus, un pachet de fursecuri Milka se ridică la 25 de lei.

Citește și: Sejururi la Marea Neagră de la 70 de lei pe noapte! Programul „Litoralul pentru toți” a început în această săptămână

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Cât trebuie să plătească turiștii pentru un tub de chipsuri

Pentru iubitorii de snacks-uri, prețurile sunt la fel de descurajante. În același magazin alimentar, o cutie mică de chipsuri, de 40 de grame, costă 15 lei, iar un tub mare, de 165 de grame, ajung la 28 de lei. O pungă de covrigei de 230 de grame este 16 lei, iar un croissant cu umplutură de ciocolată, se vinde cu 12 lei.

Chiar și o pungă de pufuleți, un produs tradițional și accesibil în mod normal, costă 9 lei.

Aceste prețuri ridicate pun o presiune considerabilă pe bugetele turiștilor, întrucât pot transforma, cu ușurință, o vacanță relaxantă într-o experiență stresantă din punct de vedere financiar. Momentan, nu se știe dacă această tendință a prețurilor va continua să crească și dacă Vama Veche va mai fi vreodată o destinație accesibilă pentru toți.

Citește și: Cât costă o porție de hamsii pe litoralul românesc?

Așadar, prețurile din Vama Veche au ajuns la un nivel alarmant și afectează negativ experiența turiștilor. Rămâne de văzut dacă aceste costuri vor influența numărul de vizitatori în viitor și dacă autoritățile locale vor lua măsuri pentru a asigura accesibilitatea acestei stațiuni iconice.

 


O nouă ediție incendiară “Casa iubirii” a avut loc astăzi, 29 iunie, la Kanal D. Alexandra a luat o decizie care i-a lăsat fără cuvinte pe băieți.