Cât a costat înmormantarea Reginei Elisabeta a II-a

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 19 iun 2023, 01:45

Cât costă înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Sursa: Facebook The Royal Family

Luni, 19 septembrie are loc înmormântarea celui mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a va avea loc la ora 19:30,  în cadrul unei ceremonii private, în capela St. George a Castelului Windsor.

Citeste si: Marea Britanie se închide pentru înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Băncile, hotelurile, barurile și altele se vor închide astăzi

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormantată luni, 19 septembrie

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a are loc luni, 19 septembrie, iar în cadrul acestui moment vor avea loc ceremonii, ritualuri, o procesiune militară și se vor instala ecrane mari care vor transmite live evenimentele către mulțimile adunate în parcurile londoneze.

Ceremoniile de astăzi vor fi o combinație dintre vechi și nou menite să ilustreze serviciul public şi capacitatea monarhului de a reprezenta întreaga naţiune.

După 11 zile de la decesul Reginei Elisabeta a II-a, aceasta va fi înmormântată la Castelul Windsor, în cadrul unei ceremonii pregătite în detaliu de către britanici încă anii ’60.

Fosta suverană nu va fi înmormântată purtând bijuterii valoroase, doar verigheta care arată comuniunea de iubire ea și soțul ei de ani de zile, o pereche de cercei cu perle.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Programul complet al ceremoniei

Care a fost costul total al ceremoniei

Este știut de toată lumea că nimeni nu se va zgârci când vine vorba de ceremonia de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a, ultima înmormântare regală a avut loc acum 70 de ani și 57 de ani de la ultima înmormântare de stat pentru Winston Churchill.

Pe lângă familia regretatei Regina Elisabeta a II-a, la înmormântare vor fi prezenți și aproximativ 500 de șefi de stat și demnitari internaționali și miliarde de oameni din întreaga planetă vor putea urmări ceremonia la televizor.

Un fost ofițer care s-a ocupat de securitatea regală a estimat că 7,5 milioane de lire sterline ar costa doar serviciile de protecție. ” Aceasta este cea mai mare operațiune de poliție pe care poliția din Regatul Unit a întreprins-o vreodată.

Când te uiți la celelalte evenimente, au fost mari – nunta Prințului și Prințesei de Wales din 2011 a fost cea mai mare – dar nu le poți compara cu acesta”, a spus acesta.

Regina Elisabeta a II-a va avea o înmormântare mult mai costisitoare față de celelalte rude din familia regală. Înmormântarea Prințesei Diana a costat între 3 și 5 milioane de lire sterline, iar funeraliile Reginei-Mamă, ce a avut loc acum 20 de ani, a fost în valoare de 5 milioane de lire sterline.

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, a avut parte de o înmormântare mai modestă anul trecut, din cauza restricțiilor impuse

Citeste si: Câte proprietăți are Regele Charles al III-lea și unde își va petrece domnia

Surse: libertatea.ro, redactia.ro