Cât au ajuns să cheltuie românii pentru doar o singură zi de plajă la Costinești! Prețurile au sărit în aer sezonul acesta

Autor: Diana Ghita

Unii turiști acceptă prețurile ridicate de pe litoral, în timp ce alții sunt de-a dreptul indignați

Sursa: Captură YouTube Kanal D

Duminică, pe 28 iulie, la emisiunea „Asta-i România” a fost prezentat un reportaj de pe litoralul românesc, mai exact din Costinești, unde prețurile au explodat.

Sezonul acesta prețurile din stațiunile de pe litoralul românesc au crescut considerabil, ceea ce îi revoltă pe majoritatea turiștilor. Prețurile în Costinești s-au majorat mai ales în perioada festivalului Beach Please, dar și după încheierea acestuia, întrucât cererea a fost extrem de ridicată la majoritatea serviciilor și produselor oferite de comercianții de la malul Mării Negre.

Cât au ajuns să cheltuie românii pentru doar o singură zi de plajă la Costinești

Astfel, litoralul românesc a devenit a doua Ibiza, în ceea ce privește prețurile. De la mâncare, cazare și un loc pe șezlong, totul s-a dublat, dar chiar și așa, tot se mai găsesc oameni care să cheltuiască sume substanțiale pentru doar o săptămână pe litoralul românesc.

„Merită toți banii!/ Prețurile nu mai contează, dacă vii să te simți bine... Dacă ai plecat de acasă,  ai bani, dacă n-ai, nu mai pleci”,  le-au

spus câțiva turiști reporterilor de la „Asta-i România”.

Citește și: Cât costă o noapte de cazare în plin sezon estival în stațiunile de la noi! Unde se găsesc prețuri de 180 de lei pe noapte

În Costinești, o porție de hamsii cu usturoi și lămâie a ajuns să coste 30 de lei, o felie de pizza 15 lei, o felie de pepene în jur de 20 de lei, iar o înghețată 7 lei.

De asemenea, pentru închirierea unui șezlong o zi întreagă, prețurile ajung până la 60 de lei. Întrebați câți bani scot, în total, din buzunar, pentru o zi pe plajă, oamenii au dezvăluit sume colosale.

„Cu soția, cel puțin 200 de lei”, a spus un turist.

„În jur de 200-300 de lei pentru patru persoane”, a declarat un alt bărbat.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Ce părere au majoritatea turiștilor despre prețurile de pe litoralul românesc

Dacă unii oameni sunt împăcați cu prețurile de pe litoralul românesc, alții s-au arătat foarte revoltați de sumele exagerate pe care le cer comercianții pentru bunurile și serviciile oferite, care, în multe cazuri, lasă de dorit.

„Am dat 350 de lei pe noapte, pe o cameră de 2 pe 2, nu are aer condiționat, nu are nimic, are wc-ul în cabina de duș, la modul cel mai serios.

Este horror, horror din cel mai mare punct de vedere.

Citește și: Cât a ajuns să coste o banală sticlă de apă în stațiunea Costinești. Reacția șefului ANPC: ,,Dacă Costineștiul ar fi arătat ca Nisa”

Am ajuns să dau 25 de lei pe o limonadă care e mai mult sirop de lămâie cu apă. Pe 100 de grame de salam dai 25 de lei sau 22 de lei, ceva de genul, și în București iei la 7-8 lei, exagerat de mult. O sticlă de bere la ciob la un magazin e 20 de lei”,  le-a mărturisit un tânăr reporterilor „Asta-i România”.

„Prețuri foarte mari, în comparație cu salariile”,  a mai mărturisit un turist indignat.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.