Cât câștigă medicii din Târgu Jiu, care au operat o femeie gravidă în nouă luni de hernie! Sumele nu sunt deloc mici

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 24 aug 2023, 14:44

Sumele nu sunt deloc mici

Sursa: PixaBay

O femeie din Târgu Jiu a ajuns de urgență la spital și a fost operată, în mod greșit, de hernie, cu toate că era însărcinată în nouă luni.

Salariile pe care le câștigă medicii Spitalului Județean Târgu Jiu nu sunt deloc mici. Aceiași medici care au operat o femeie însărcinată în luna a noua de hernie câștigă între 13.000- 20.000 de lei net pe lună, relatează România TV.

Cât câștigă medicii din Târgu Jiu, care au operat o femeie gravidă de hernie

În luna iulie, unul dintre medicii de pe secția TBC a ajuns la un salariu de 48.530

de lei. În alte luni, a primit 17.000 de lei net. 

Citește și: Rudele femeii gravide operate de hernie au îndoieli. Familia nu crede că ar fi copilul ei: „Nu, nu la ea! Nu mi-a spus nimic”

Managerul spitalului, Dumitru Vienescu câștiga în 2022 în jur de 11.000 de lei pe lună. De asemenea, familia managerului deține active mai mari decât ar avea un angajat din sectorul public, inclusiv trei mașini, un apartament în Timișoara și o vilă de 170 mp în Târgu Jiu.

Pe lângă asta, Dumitru Vienescu a câștigat și 7.536 de lei la Superbet în 2022. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Medicii unui spital din Tg. Jiu au operat de hernie o femeie gravidă în 9 luni. Aceștia au motivat că nu știau de sarcina femeii

În 2016, managerul spitalului avea pe numele său un apartament de 54 mp în Târgu Jiu, o Skoda din 2007 și un Fiat Punto.

Salarii cuprinse între 18.000- 19.000 de lei

Potrivit informațiilor de pe site-ul spitalului, în iulie 2023, un medic primar șef de la secția de ATI câștiga lunar un salariu cuprins între 18.000- 19.000 de lei, lucru valabil și pentru gărzile de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU). Veniturile sunt diferite de la o lună la alta, cel mai probabil în funcție de numărul de gărzi efectuate.

Asistentele pot câștiga salarii de peste 8.000

de lei lunar la UPU, iar o moașă primește între 5.800 și 7.131 de lei.

Reamintim că o femeie însărcinată în nouă luni a ajuns să fie operată din greșeală de hernie de către medicii Spitalului Județean Târgu Jiu. Nu i s-a făcut nici măcar o ecografie pacientei, ci a fost dusă direct în sala de operație a secției de chirurgie.

Pacientei i s-a făcut o anestezie, după care a fost operată.

În timpul intervenției chirurgicale, doctorul a realizat că femeia este gravidă și că simptomele cu care s-a prezentat de urgență la spital erau cauzate de procesul de naștere. 

 

Taguri: