Cât câștigă o femeie de serviciu în Florida. O menajeră principală poate ajunge până la 250.000 de dolari pe an

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 28 iun 2024, 22:46

Salariile menajerelor din Palm Beach au ajuns la peste 150.000 de dolari pe an

Sursa: Pexels

Salariile menajerelor din Palm Beach au ajuns la peste 150.000 de dolari pe an. Iată cum a fost posibil acest lucru!

Migrația masivă a celor bogați către Florida, venind din New York și alte state cu taxe ridicate, a generat o cerere record pentru personalul de întreținere a gospodăriilor în zonele de elită din Florida, în special în Palm Beach.

Salariile menajerelor din Palm Beach au ajuns la peste 150.000 de dolari pe an

În urma migrațiilor masive, o criză de menajere pentru casele luxoase și hotelurile de elită a dus la o creștere semnificativă a salariilor pe oră, notează MSN.

"Agenția mea plasează personal de 30 de ani și nu am văzut niciodată așa ceva. Am văzut o explozie a cererii din partea celor care se relochează, mai ales în Palm Beach și Miami”, a declarat April Berube, fondatoarea The Wellington Agency, potrivit unui material realizat de CNBC.

View this post on Instagram

A post shared by CNBC (@cnbc)

Citește și: Maria Tonciu, înșelată de fostul soț cu menajera?! „Am vrut o răzbunare” Cum a aflat mama Andreei Tonciu de infidelitatea soțului

Potrivit surselor menționate anterior, menajerele din Palm Beach și sudul Floridei câștigă frecvent peste 150.000 de dolari pe an, iar războaiele de licitație între proprietari au devenit obișnuite, conform companiilor de recrutare. Pe lângă menajere, cererea pentru majordomi, bone, bucătari, șoferi și personal de securitate personală a crescut semnificativ.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Deficitul de menajere a creat cea mai mare problemă pentru proprietarii de case bogate. Mulți dintre cei care s-au mutat în Florida au cumpărat case mari și acum au nevoie de oameni care să le întrețină. Hotelurile, stațiunile și afacerile concurează, de asemenea, pentru personalul de curățenie.

Rezultatul: Salariul tipic al menajerelor a crescut de la aproximativ 25 de dolari pe oră în 2020 la 45 sau 50 de dolari pe oră astăzi, conform unor agenții.

"Pentru menajere, situația este minunată. Pentru noi este extrem de dificil. Este o penurie severă." a spus Berube, pentru sursa menționată anterior.

Cererea este una extrem de mare în Florida

Potrivit MSN, Melissa Psitos, fondatoarea Lily Pond Services, a declarat că a avut recent un client din Florida care spera să angajeze o menajeră pentru 75.000 de dolari pe an. În final, au plătit 110.000 de dolari, ceea ce era rezonabil pentru piață. Menajerele executive, care deseori coordonează o echipă de alte menajere și spălătorese, pot câștiga și mai mult. Psitos a menționat că știe o menajeră principală în Palm Beach care câștigă 250.000 de dolari pe an, inclusiv ore suplimentare, și călătorește cu familia la diversele lor reședințe.

Citește și: Câți copii are Arnold Schwarzenegger. Acesta are un fiu cu menajera sa

Agențiile de recrutare postează anunțuri de angajare pe tot web-ul și în West Palm Beach. Clienții devin frustrați. "La început sunt șocați și spun 'Nu voi plăti atât'. Este chiar incomod pentru mine să le dau cifrele. Dar când încearcă să angajeze pe cineva pentru mai puțin, cu mai puțină experiență, aproape întotdeauna revin la noi și spun 'Am învățat lecția. Suntem dispuși să plătim pentru experiență.'", a mai spus Berude, în materialul realizat de CNBC.

Berube a explicat că menajerele pentru cei bogați trebuie să aibă abilități foarte specifice — de la modul în care să se miște discret și neobservat prin casă, la modul în care să curețe cu grijă antichități, tacâmuri și artă fină și cum să spele și să calce corect lenjeria de lux.

Din cauza numărului mic de candidați calificați, Berube se gândește să lanseze o școală pentru a învăța abilități de menaj de lux și a genera mai multe menajere. "Mi-ar plăcea să fac asta, dar nu am timp, deoarece suntem ocupați să găsim personal."