Cat castiga preotii cu ocazia sarbatorilor de iarna. E STRIGATOR la CER!!!

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 09 ian 2019, 20:54

Primele zile ale fiecarui an sunt pentru preotii ortodocsi din Romania pe cat de aglomerate, pe atat de imbelsugate.

Din prima zi a Anului Nou, de Sfantul Vasile, si pana la Boboteaza, preotii trebuie sa mearga la toate familiile din toate parohiile pe care le pastoresc si sa le sfinteasca locuintele. Se pare ca acest lucru le umple buzunarele, acestia castigand, potrivit ziarulprofit.ro, cel putin 2.000 de euro numai de Boboteaza. Iar in fucntie de parohiile pe care le pastoresc, castigurile pot ajunge chiar si pana la 6.000

de euro.

Un preot din Arges a marturisit ca nu este deranjat de frigul pe care trebuie sa il infrunte in aceasta perioada deoarece recompense este pe masura.

" Nu fac nimic ilegal, doar respect o traditie iar oamenii se bucura sa ma vada si cred ca inteleg ca nu este usor sa bati kilometri pe la casele lor pe frig, pe zapada.

Preotii nu cer nimic, oamenii ne dau cat ii lasa inima. Cei cu nume de sfant dau mai mult, altii ne dau si carne, carnati sau sticle cu bautura mai acatari. Inca nu am facut un calcul exact, dar in ziua de Sf Vasile si de Boboteaza cred ca am strans undeva la 3500 Euro
", a spus preotul.

Dar sunt si cazuri mai fericite...

"Am un fost coleg, acum preot la o parohie in Pitesti care castiga de Sf. Vasile si Boboteaza cel putin 6.000 Euro. Anul asta chiar mi-a zis ca din banii stransi de Boboteaza isi va termina casa pe care o are in constructie. Desigur, va lasa ceva din banii astia si in vistieria bisericii”, a mai marturisit slujitorul Domnului.

 

 

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.