Cât câștigă un jandarm în 2024. Salariile pornesc de la 2.300 lei

Autor: Bianca Vidoi

Cât câștigă un jandarm în 2024

Sursa: Facebook Jandarmeria Română

Tinerii din România își doresc tot mai mult să caute locuri de muncă stabile, iar postul de jandarm poate trece prin mintea acestora, dar care este salariul.

Tot mai mulți oameni își doresc să lucreze într-un domeniu care să le asigure un loc de muncă stabil și un venit avantajos. Tot mai multe priviri se îndreaptă către locurile de muncă în armată, poliție sau jandarmerie, fiind domenii respectate de către tineri, însă întrebarea acestora este dacă salariul este pe măsura așteptărilor.

Ce salariu are un jandarm începător în 2024

Jandarmii au numeroase responsabilități, printre care de a menține ordinea și siguranța publică în diferite contexte, iar acesta este salariul pe care îl primesc angajații în cadrul Ministerului de Interne.

Salariul unui jandarm poate varia în funcție de mai multe elemente prezente în grila de salarizare, precum funcția, gradul de vechime sau orașul în care aceștia profesează, astfel aceste valori sunt cele medii, pe care un jandarm le poate primi.

Un jandarm debutant primește aproximativ 2.679 de lei, în timp ce un jandarm cu grad de sergent, cu funcții de comandă are un salariu net de până la 10.417

lei.  Jandarmii cu grad de plutonier au un salariu net aproximativ de 2.315 și 3.517 de lei, iar un jandarm cu grad de subofițer are aproximativ un salariu de până la 6.748 de lei. Bineînțeles că aceste venituri pot varia în funcție de sporurile și diurnele acordate și posibilele actualizări ale grilei de salarizare, potrivit stirilebzi.ro.

Cum poți deveni jandarm

Tinerii se gândesc tot mai multe la posibilitățile pe care le au atunci când vine vorba de viitorul lor, iar adesea își doresc să caute criteriile pe care trebuie să le îndeplinească

în cazul în care ar vrea să lucreze în cadrul Ministerului de Interne. Aceste elemente pot face diferența între persoanele ce pot deveni jandarmi și cei ce trebuie să se reprofileze, motiv pentru care este cel mai bine ca aceste criterii să fie citite înainte de a începe procesul de admitere în acest domeniu.

Persoanele ce își doresc să lucreze în cadrul Jandarmeriei Române trebuie să îndeplinească următoarele cretierii:

-să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;

-să cunoască limba română, scris şi vorbit;

-să aibă capacitate deplină de exerciţiu;

– să fie declarat ,,apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic;

-să aibă vârsta de mini 18 ani împliniţi în cursul anului în care participă la concurs;

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Vești bune pentru acești angajați. Guvernanții au anunțat creșteri salariale pentru un segment crucial al forței de muncă din România

– să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat;

-să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;

– să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni

– să nu fi fost destituit dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;

– să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică

– să aibă vârsta de 27 de ani, împliniţi în anul participării la concurs;

– să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8,00;

– să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ;

– să aibă înălţimea de minimum 1, 70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile.