Cât cer interpreții de muzică populară pentru a cânta la o nuntă! Tarifele sunt de ordinul miilor de euro. „Se pare că oamenii vor”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 27 iun 2024, 00:58

Cât te costă să îți cânte la nuntă un mare artist

Sursa: Unsplash; Facebook Georgiana Lobonț

Prețurile pentru artiști în sezonul nunților din România sunt extrem de mari, însă acestea reflectă atât popularitatea și renumele fiecărui interpret, cât și cererea crescută a românilor.

Muzica populară, îndrăgită de românii de toate vârstele, implică adesea onorarii ce ajung la mii de euro pentru un singur recital. Alegerea unui artist de top care să îți cânte la propria nuntă  poate necesita o investiție considerabilă.

Cât cer interpreții de muzică populară pentru a cânta la o nuntă

Pentru cei care planifică un eveniment important, lista de onorarii a unor cântăreți celebri de muzică populară poate fi extrem de utilă.

De la interpreți veterani la cei mai în vogă cântăreți ai momentului, prețurile variază semnificativ:

- Sofia Vicovenca: 1.200 de euro
- Irina Loghin și Elena Merișoreanu:1.500- 2.000 de euro
- Emilia Ghinescu: 1.500- 2.000 de euro
- Fuego: 2.200- 2.500 de euro
- Marcela Fota: 3.000 de euro
- Maria Buză & Taraf: 3.000- 5.000

de euro
- Nicu Paleru & Taraf: 4.700 de euro
- Carmen de la Sălciua: 4.500 de euro
- Maria Dragomiroiu: 5.000 de euro
- Vlăduța Lupău: 5.000- 7.000 de euro
- Georgiana Lobonț: 5.000- 7.000 de euro

Vlăduța Lupău și Georgiana Lobonț percep un onorariu de 1.500 de euro pentru un recital solo, dar prețul ajunge până la 7.000

de euro, atunci când includ și trupa lor.

Citește și: Câte operații are Sofia Vicoveanca! Artista în vârstă de 82 de ani a dezvăluit secretul frumuseții

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Maria Constantin este una dintre cele mai scumpe interprete de muzică populară

Maria Constantin, una dintre cele mai cunoscute artiste din România, percepe un onorariu de 8.000 de euro pentru un recital. Ea menționează că tariful poate varia în funcție de locație și tipul evenimentului, dar consideră că spectacolul oferit justifică pe deplin această sumă.

„Oricine poate să afle tariful, iar el este decis și în funcție de zona în care este evenimentul. Poate să fie diferit.

Nu cred că sunt tarife atât de mari. Există tarife pentru fiecare buget, în funcție de eveniment. Este clar că nu pot să cer aceeași bani dacă evenimentul este în București și este un eveniment restrâns, adică privat.

Eu nu am de ce să mă justific nimănui, acela este tariful meu și punct. Plus de asta, eu am evenimente. Se pare că oamenii vor și așa, deci există cerință pe piață că dacă nu aș avea evenimente, atunci cu siguranță noi toți artiștii am lăsa un tarif mult mai jos”,

a declarat Maria Constantin, citată de SpyNews.

Citește și: Adevărul din spatele nunților faraonice din Buzescu, unde mireasa se fură cu elicopterul: „Iau mașini închiriate”

Ne aflăm în plin sezon al nunților în România, iar alegerea unui artist potrivit este esențială pentru succesul evenimentului. Muzica populară este preferată la multe nunți și alte sărbători, întrucât este un element central al tradițiilor românești.

Cântăreții de muzică populară nu doar că aduc energie și bucurie la evenimente, dar reprezintă și un simbol al culturii și tradițiilor românești. De aceea, mulți miri sunt dispuși să plătească sume considerabile pentru ca acești artiști să cânte la evenimentele lor.