Cât contează norocul la poker?

Author: Oana Iosif

De sute de ani jocul de poker rezistă pe piaţa de iGaming dintr-un motiv simplu de înţeles, jocul este unul care umple de adrenalină pură jucătorii. Combinaţiile din poker dar mai ales momentul în care cărţile se etalează pe masă fac din acest joc unul dintre cele mai populare jocuri de noroc întâlnite vreodată într-un cazino. În afară de ştiinţa jocului contează norocul atunci când ajungi să strângi potul de pe masa de joc. Vom dezbate acest subiect în topicul următor astfel încât să înţelegi de cât noroc ai nevoie pentru a deveni un jucător de poker de succes.

E norocul un factor important la Poker?

Un joc ca 40 Super Slot te va introduce în lumea fructelor, o temă foarte populară printre amatorii de păcănele. Jocul la sloturi este extrem de simplu - apeşi un buton de start şi pui în mişcare simbolurile. Urmează aranjarea acestora pe ecran şi ulterior vezi dacă ai câştigat sau nu. La jocul de poker lucrurile nu sunt atât de simple, ai nevoie de minime cunoştinţe de joc care să te obişnuiască cu modul în care acesta se joacă şi mai ales cu ierarhia combinaţiilor care se pot realiza aici.

Dar şi acest lucru nu este suficient atunci când joci o mână de poker, pentru că indiferent de cât de bine ai cunoaşte jocul, acesta are o parte de hazard care nu lipseşte niciodată. Şi dacă ai o minimă experienţă în jocul de poker ştii că ai nevoie şi de noroc atunci când se decide câştigătorul potului. Nu poţi contabiliza în procente care este partea de hazard care determină un câştigător, însă acesta îşi face apariţia la fiecare mână jucată. Este deci norocul un factor important la poker? Cu siguranţă da, pentru că de cele mai multe ori acesta hotărăşte cine câştigă şi cine nu.

Dacă ai jucat de câteva ori poker, ştii că ai avut cele mai inedite experienţe de joc. Ai debutat cu cărţi bune în mână şi ai crezut că potul este al tău, însă ai avut surpriza să pierzi. Ai primit însă şi cărţi proaste şi pe parcurs acestea s-au dovedit a fi valoroase, câştigând o mână neaşteptată. În ambele cazuri norocul şi-a făcut simţită prezenţa. Atunci când ai avut cărţi bune şi ai pierdut, norocul s-a manifestat în beneficiul adversarului. Dar şi atunci când nu sperai, tot norocul a decis să câştigi o mână bună de joc.

Norocul e mai important la cazino

Dacă ai ales să participi la un joc de poker, atunci ai abilitaţi care să te pună în poziţie de egalitate cu ceilalţi jucători. Cunoşti jocul, ştii ce combinaţii trebuie să ţinteşti şi ai dezvoltat şi un fel de premoniţii care te feresc de pierderi masive. Chiar dacă ai o carte bună în mână şi se pare că eşti câştigător, intuiţia îţi şopteşte că eşti în pericol şi abandonezi jocul. În final te-ai dovedit inspirat, pentru că la arătarea cărţilor îţi dai seama că nu aveai nici o şansă de câştig.

Şi tot o premoniţie ţi-a sugerat să mergi mai departe atunci când credeai că sorţii îţi sunt potrivnici şi ai avut surpriza să ridici o sumă mare de pe masa de joc. Dar asta înseamnă în fond jocul de poker, să mergi pe ştiinţă, să îi adaugi un pic de intuiţie şi să introduci în ecuaţie şi hazardul. De cel mai multe ori însă norocul trebuie ajutat aşa cum se cuvine. Poate că în jocul de poker nu este atât de palpabil, dar dacă alegi orice alt joc dintr-un cazino o să îi vezi imediat importanţa. Jocul de baccarat este un exemplu bun, pentru că oferă o margine de casă de sub 1%.

Este o oportunitate perfectă pentru jucători pentru a-şi pune la treabă talentul, experienţa şi mai ales norocul. Pe termen lung însă nici acest joc nu este unul profitabil, pentru că nu poţi bate întotdeauna casa. Şi în jocul de baccarat ca şi în cel de poker, norocul este factorul care trebuie să te însoţească la fiecare pariu pentru a fi un jucător profitabil. Cât de mult reuşeşti să-l atragi de partea ta este o necunoscută, dar mereu îţi poţi îmbunătăţi şansele de câştig jucând cât mai mult şi dobândind cât mai multă experienţă de joc. 

Calitatea competiţiei afectează norocul

Este clar că norocul depinde în mare măsură şi de experienţa pe care un jucător a acumulat-o în timp. Cu cât acesta a participat la mai multe competiţii, cu atât mai mult norocul „s-a lipit” de el şi i-a adus mai multe victorii. Este exemplul jucătorilor profesionişti de poker despre care nici nu ai auzit la începutul carierei lor, dar care şi-au consolidat în timp un renume solid în branşă. Numai experienţa acumulată în multe jocuri a făcut să devină jucătorii de succes de astăzi şi în mod evident şi un dram de noroc.

Este ingredientul care nu poate să lipsească din viaţa unui jucător de poker şi pe care şi cei cu experienţă îl invocă de fiecare dată. Competiţiile de valoare fac ca la mesele de poker să se întâlnească de cele mai multe ori elitele, aşa că nu ai cum să îi diferenţiezi decât prin marja de noroc pe care o poartă fiecare dintre ei.

Este adevărat că o competiţie de calitate afectează norocul, pentru că acolo se întâlnesc în primul rând jucătorii cu experienţă, pentru care jocul de poker nu mai are secrete. În acest tip de competiţii contează în mare parte abilităţile personale, deci norocul rămâne în plan secundar. În fond, la un turneu de poker cu valoare îţi arăţi adevărata experienţă de joc pentru că joci împotriva unor adversari de talia ta sau poate care te depăşesc. Aici vei da dovada adevăratului tău talent la poker şi norocul nu prea are ce căuta în această ecuaţie.

Concluzie

Contează să ai noroc la jocul de poker? Sigur că DA, pentru simplul fapt că şi acest joc intră sub umbrela titlului generic de jocuri de noroc. Pentru a-l atrage însă de partea ta câştigă experienţă de joc, participă la cât mai multe turnee şi cu siguranţă că acesta nu te va ocoli!