Cât costă benzina joi, 10 martie 2022, la o zi după ce românii au luat cu asalt benzinăriile!

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 10 dec 2022, 01:30

Coadă la benzinărie, miercuri seară

Sursa: captura Kanal D

Românii au luat cu asalt benzinăriile miercuri, 9 martie 2022, după ce la o benzinărie din județul Bihor prețul carburantului ajunsese la 11 lei litrul.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut apel la calm miercuri, după ce românii au făcut cozi uriașe la benzinăriile din țară.

În mai toate orașele, inclusiv București, românii au fugit la benzinării după ce a apărut o știre că la o benzinărie din județul Bihor prețul carburantului depășea 11 lei litrul.

Joi dimineață, 10 martie 2022, prețul benzinei a crescut cu circa 20-30 de bani, dar în niciun caz nu s-au adeverit zvonurile că prețul carburantului va exploda.

Benzinăriile din Capitală vindeau litrul de benzină cu valori cuprinse între 7.5 și 8.5 lei joi dimineață, potrivit Gândul.

Cea mai scumpă benzină este la Mol, acolo unde prețul era încă de miercuri în jur de 8.5 lei pe litru. Mol a explicat creșterea prețului benzinei în România prin problemele cu care se confruntă la o rafinărie din Ungaria și pe seama restricționării cantității vândute în Ungaria, în contextul în care Guvernul Orban a impus o plafonare a prețurilor.

La Lukoil benzina este în jur de 7.5 lei litrul. La Petrom benzina se vindea cu 7.99 lei litrul.

Nicio benzinărie nu vindea, joi dimineață, litrul de benzină cu 9, 10 sau 11 lei. În privința motorinei, aceasta este vândută de majoritatea benzinăriilor cu sub 8 lei. Doar la Mol litrul de motorină e în jur de 9 lei.

Citeste si: Isterie la benzinării! Panicați că prețul carburanților va exploda, șoferii au format cozi uriașe la stațiile de alimentare! În județul Bihor un litru de combustibil a ajuns să coste astăzi peste 11 lei!

Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „Nu se vor scumpi carburanții la 9, 10, 11 lei. S-a creat o psihoză"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, i-a asigurat pe români că prețul carburantului nu va ajunge la 9, 10 sau 11 lei litrul în condițiile în care miercuri s-au creat cozi de kilometri la numeroase benzinării din țară.

„Este complet nejustificat ceea ce se întâmplă. Nu putem vorbi de lipsă de benzină și de motorină în România la stațiile de alimentare cu carburant. Am discutat cu cei doi mari producători, Petrom și Rompetrol. Nu există niciun motiv să avem cozile acestea.

S-a creat o panică pe fondul unor prețuri care au apărut la niște benzinării de lângă granița româno-ungară. Acolo am văzut în poze un preț de 11 lei complet nejustificat.

Românii trebuie să știe că în Ungaria guvernul a pus un plafon pe prețul benzinei și motorinei. Practic există o penurie de carburanți în țara vecină. Benzinăriile din țara vecină sunt deschise cu program, nu sunt deschise non-stop. Acest lucru probabil a început să influențeze prețurile la frontieră în benzinării independente.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nu vorbim în România de astfel de prețuri, vorbim de prețurile normale și nu vorbim de lipsă de benzină și motorină.

Fac apel la români să nu stea la coadă că vor găsi benzină și motorină și mâine și poimâine și într-o săptămână și peste două săptămâni în benzinării. Nu este niciun motiv pentru a sta la coadă în această seară, noapte. Nu se va dubla prețul, nu va ajunge la 9 lei, nu va ajunge la 10 lei, nu va ajunge la 11 lei.

M-au sunat foarte mulți în această seară. Încerc să-i calmez pe toți.

Suntem cu un război în Ucraina la frontieră, există foarte multe zvonuri, fake-news-uri. Este un război hibrid și ne putem aștepta ca în această perioadă să mai apară tot felul de zvonuri, așa cum a fost și cu valuta. Nu avem probleme nici cu carburanții, nici cu gazele naturale, nici cu aprovizionarea populației. România este o țară stabilă.

Mâine, organe de control ale statului român se vor duce peste benzinăriile care au ridicat nejustificat acest preț, pentru că au apărut în poze prețuri de 11 lei, de 9 lei, de 10 lei. Mi se pare că deja este o speculație iar speculațiile sunt aspru pedepsite, mai ales în situații de criză, cum suntem cu războiul la frontiera noastră apropiată.

Înclin să cred că s-a creat o psihoză în masă și de aceea am și ieșit și o să ies în continuare să spun că nu există absolut niciun motiv să stăm la coadă și să ne întoarcem în vremurile lui Ceaușescu când benzina și motorina era raționalizate și nu găseam benzină și motorină”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu, miercuri seară, la Digi24.

”Fac un nou apel la calm: nu stați la cozi. Avem suficiente stocuri, deci NU există argumente pentru creșteri nejustificate și explozive ale prețurilor. Să nu ne lăsăm angrenați într-un război hibrid, mai ales în actualul context regional de securitate. Așa cum a anunțat și prim ministrul Nicolae Ciucă instituțiile abilitate vor demara acțiuni ample de control la benzinării pentru că NU VOM PERMITE SPECULA! Să nu intrăm în jocul celor care doresc destabilizarea României!", a transmis și pe Facebook, miercuri seară, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Citeste si: Andreea Bănică, blocată la coadă în benzinărie! Cum a fost surprinsă artista în mijlocul haosului FOTO

 

 

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.