Românii au așteptat ca gustoasele căpșuni românești să apară pe piețele din românia, însă nu se așteptau ca prețul acestora să fie unul atât de mare. Iată cât costă căpșunile românești în 2023?
Citește și: Când apar căpșunile românești în piețe?
Cât costă căpșunile românești în 2023?
Căpșunile românești au fost așteptate încă de anul trecut, însă nimeni nu a fost pregătit pentru prețurile piperate la care sunt vândute în piață. Un kilogram de căpșuni românești, costă mai mult decât cele din import, dar și mai mult decât un kilogram de carne de porc.
În acest moment, căpșunile românești din piețe se găsesc la 35 de lei, însă tot se află în preferințele cumpărătorilor, datorită gustului dulce și specific, ce le lipsește căpșunilor achiziționate din import.
„Anul acesta prețul va fi exact ca și anul trecut, 30-35 de lei. Eu zic că prețul este rezonabil pentru început de sezon pentru că, ulterior, prețul va scădea. Producția este foarte bună. Avem foarte multe fructe, foarte multe flori. Plantele arată foarte bine”, a precizat un producător, potrivit impact.ro .
Citește și: Cât costă un kilogram de roșii românești în 2023?
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Rețetă de pandișpan cu căpșuni românești
Căpșunile românești sunt perfecte pentru un desert pe care să îl împărțiți cu cai dragi, iar acest pandișpan este ușor de realizat și foarte gustos. În acest fel puteți să vă bucurați de gustul dulce și zemos al căpșunilor în alte preparate, cu care să vă impresionați familia și prietenii.
Ingrediente:
- 550 de grame de căpșuni
- 4 ouă mari
- 100 de grame zahăr
- 50 ml ulei
- 175 de grame de făină
- coajă rasă de lămâie
- un praf bun de sare
- un plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Primul pas pe care trebuie să îl facem este să curățăm foarte bine căpșunile românești, urmând să le tăiem codițele, după care le tăiem în bucățele mici. În acest moment putem începe pregătirea aluatului, iar pentru acest pas avem nevoie să batem albușurile cu un praf de sare până se obține o spumă tare, după care trebuie să adăugăm zahărul și vanilia, până când spuma a devenit lucioasă.
Următorul ingredient ce trebuie adăugat sunt gălbenușurile, după care amestecăm până compoziția se omogenizează. La final se pun uleiul, coaja de lămâie și făina și se amestecă cu o paletă de silicon, cu mișcări fine, de jos în sus. Va trebui să tapăm o tavă cu hârtie de copt, după care turnăm compoziția și o nivelăm. Urmează să așezăm căpșunile pe compoziție, după care tava se pune în cuptor preîncălzit la 170 de grade pentru 30 de minute.
Citește și: Ce beneficii are usturoiul verde pentru sistemul nostru imunitar?
Sursa: savoriurbane.com, spynews.ro