Cat costa cea mai scumpa piesa Lego vanduta vreodata. Este facuta din aur si are o istorie foarte interesanta

Autor: B.M.
Actualizat: 18 iul 2017, 16:19

O piesa Lego Classic din aur de 14 carate a fost vanduta pentru un pret record, 12.000 de lire sterline.

Aceasta are o greutate de 25,65 grame, este confectionata din aur de 14 carate si reprezinta o piesa de colectie in universul Lego.

Cea mai scumpa piesa Lego a fost vanduta la o licitatie pentru suma record de 12.000 de lire sterline.

Este vorba despre o piesa Lego Classic de aproape 26 de grame, confectionata toata din aur de 14 carate.

Ultima data cand a fost scoasa la licitatie o asemenea "caramida" a fost in 2012, cand a fost vanduta pentru suma de 8.000 de lire sterline.

Insa care este istoria acestei piese Lego Classic din aur? Prima data, a iesit la lumina in 1979. Pana in 1981, acestea au fost initial acordate de Lego Germania angajatilor care aveau peste 25 de ani vechime in firma.

Fidelitatea fiecarui angajat a fost astfel rasplatita cu o piesa de colectie, confectionata din aur, in editie limitata. Interesant este ca aceasta piesa este similara la dimensiuni cu cele din plastic, astfel ca poate fi integrata in constructiile Lego Classic.

Piesa de aur a fost scoasa la licitatie de familia un om de afaceri italian, care este partener de afaceri Lego.

Acesta a primit-o de in 1980, dupa ce acumulase 25 de ani de munca in cadrul comaniei daneze.

Cel care a castigat licitatia pentru piesa Lego Classic din aur este un american, caruia nu i-a fost insa dezvaluita identitatea.

Insa fanii Lego si Lego Classic sunt de parere ca aceasta piesa este o comoara: "Este cu siguranta cea mai speciala piesa pe care am vazut-o vreodata. Celelalte piese pe care Lego le-a facut in ultimii ani din metale pretioase sunt frumusele, dar cele mai multe dintre ele au fost oferite ca premii pentru diferite concursuri.

Insa aceasta "caramida" din aur a fost castigata meritat, n-a fost vorba despre niciun noroc. Cineva a trebuit sa lucreze 25 de ani din viata intr-un singur loc, pentru a-l obtine. Asta o face speciala", a declarat John Hughbanks, presedintele site-ului pe care piesa a fost scoasa la licitatie.

In anii urmatori este de asteptat sa mai apara la casele de licitatii astfel de piese Lego Classic, insa preturile vor fi cu siguranta mult mai mari.

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.