Cât costă o casă în Grecia, pe insula Thasos! Prețul este mai mic decât al unui apartament cu două camere în București

Autor: Lavinia Medrea

Prețul unei case în Thasos, Grecia, față de Bucuresti (n.r.: stânga jos)

Sursa: PixaBay

Una dintre destinațiile preferate ale românilor pentru vacanță este Grecia, astfel că multă lume se întreabă cât costă, totuși, să locuiești chiar pe insula Thasos!

Dacă vizitezi frecvent Grecia, dar mai ales Thassos ca destinație de vacanță, vei fi surprins să afli că o casă costă mult mai puțin decât un apartament cu două camere din București!

Cât costă o casă în Grecia, pe insula Thassos

În cazul în care te-ai întrebat vreodată cât costă o casă pe insula Thassos din Grecia, află că prețul acestora sunt cu mult mai mici decât apartamentele din București.

Citește și: Cât costă 1 kg de cireșe în 2024, cu câteva săptămâni înainte de începerea verii. Prețurile sunt colosale

Conform site-ului Thassos Real Estate, cel mai mic preț începe de la 15.000 de euro pentru o construcție din anul 1930, cu mențiunea că trebuie să fie renovată. Casa dispune de 50 de metri pătrați și are 2 dormitoare, sufragerie și bucătărie, iar podeaua este din lemn.

Anunțul poate fi vizualizat aici.

O altă ofertă vine cu un preț de €42.000 pentru o casă 60 mp cu două etaje, un dormitor, sufragerie, bucătărie și baie. Proprietatea are, de asemenea, vedere la piață și este open space. Clădirea a fost construită în 1950 și a beneficiat de o reconstrucție în 1960. De menționat este că această casă necesită mobilare.

Anunțul poate fi văzut aici.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”! Bărbatul are 57 de ani și locuiește la țară

Dacă vorbim despre o casă cu condiții mai bune, un proprietar oferă pentru 55.000

de euro o locuință construită în anul 1950 cu o suprafață de 150 mp, cu două etaje, care dispune de 2 dormitoare, sufragerie, bucătărie și baie. În proprietate există cu un sistem de încălzire autonomă, pardoseală din lemn și vedere la munte, grădină și open space. Anunțul poate fi consultat chiar aici.

Prețul unei case din Grecia este mai mic decât al unui apartament cu două camere în București

Când vine vorba de prețurile apartamentelor din București, în prezent, în anul 2024, un apartament cu două camere ajunge să coste 83.100 de euro.

În 2023, apartamentele s-au scumpit cu 38% în București și cu 52% în restul țării, conform analizei din baza datelor de la Statistică. Dacă românii își puteau achiziționa în luna ianuarie a anului 2025 un apartament cu trei camere la un preț de 78.000

de euro, iată că în 2023 acest preț s-a mai găsit doar la apartamentele cu două camere.

Potrivit anuntultelefonic.ro, prețul per mp la un apartament cu două camere din București este de 1.560 de euro, de unde rezultă că o locuință de aproape 54 mp costă peste 80.000 de euro.