Perioada Paștelui vine la pachet cu multe tradiții și obiceiuri. Toți românii știu că de această sărbătoare trebuie să se „înnoiască”, adică să poarte un lucru nou. De asemenea, întreg look-ul trebuie să fie pus la punct în ziua de Paște, mai ales dacă mergeți la rude, prieteni sau petreceri, așa că în această perioadă, mulți oameni caută să-și facă o schimbare.
Cât costă o manichiură și un tuns simplu la un salon din centrul Capitalei
În saloanele bucureștene, prețurile sunt foarte variate. Dintre acestea, am ales să analizăm trei exemple. Respectivele saloane sunt poziționate în zone-cheie ale Capitalei și oferă o gamă largă de servicii, însă ne-am axat pe cele mai căutate în această perioadă.
La un salon din zona Unirii, bărbații nu plătesc mai mult de 42 de lei pentru o tunsoare, iar dacă, pe lângă tuns, doresc ca părul să le fie spălat și aranjat, dar și barba să fie stilizată, atunci trebuie să scoată din buzunar suma de 74 de lei.
La femei, prețurile se situează tot în această zonă. În cazul în care doresc un tuns clasic, doamnele trebuie să plătească 50 de lei, însă dacă vor o tunsoare de tip bob (Pixie, Asimetric, Gradual, A-line), trebuie să achite, în total, 60 de lei.
La manichiură există mai multe variante. Respectivul salon realizează manichiură clasică, care are prețul de 48 de lei, manichiură cu ojă semipermanentă, pentru suma de 60 de lei, dar și construcție cu gel, care costă 155 de lei
Citește și: Ghid pentru Pregătirea Tradițională a Mâncărurilor de Paște: Rețete, Trucuri și Secrete
Prețurile au explodat la unele saloane din Capitală
La un renumit salon din zona Izvor, lucrurile stau total diferit. Pentru a se tunde, bărbații trebuie să scoată din buzunar 90 de lei, iar dacă vor ca părul să le fie aranjat, aceștia trebuie să achite 10 lei în plus.
Însă, dacă, înainte de aceste servicii, vor să fie și spălați pe cap, trebuie să plătească, în total, 120 de lei. În cazul în care domnii doresc să-și tundă și barba, prețurile se situează între 30 și 50 de lei.În funcție de tipul tunsorii, femeile sunt puse la o cheltuială mai mare. Dacă vor doar să-și tundă vârfurile, plătesc 100 de lei, însă dacă doresc să fie tunse într-o anumită formă, acest serviciu valorează 250 de lei.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Lucrurile stau la fel și în privința manichiurii, întrucât, și în acest caz, prețurile sunt foarte variate. Dacă doriți pe unghii doar ojă semipermanentă, vă costă 230 de lei, însă, în cazul în care doriți construcție cu gel sau tips, prețurile se situează între 210 și 500 de lei, în funcție de mărimea și forma dorită.
De asemenea, și detaliile de pe unghii sunt puse la calcul, dar și modelul. Dacă dorești cristale, dai 40 de lei în plus, iar pictura se plătește și ea, de la 15 la 50 de lei, în funcție de cât de simplă sau complexă este.
Citește și: Impactul Scumpirii Prețurilor în România: Cauze, Consecințe și Perspective
Cât costă o manichiură și un tuns simplu la o mare franciză de saloane
La un lanț cunoscut de saloane din București, bărbații trebuie să plătească nici mai mult, nici mai puțin de 49 de lei pentru tuns și styling, însă dacă doresc pachetul special oferit de salon (spălat+ tuns+ aranjat), clienții trebuie să scoată din buzunar 80 de lei. În cazul în care vreți o schimbare radicală de look și să vă radeți tot părul, acest serviciu costă 44 de lei.
Tunsul bărbii se situează, și el, în aceeași zonă de prețuri, întrucât costă 29 de lei, iar bărbieritul 27 de lei, însă, dacă domnii doresc doar un contur al bărbii, au de achitat doar 19 lei.
Pentru a se tunde, femeile nu trebuie să scoată din buzunar mai mult de 51 de lei, indiferent de tipul tunsorii. Nici o manichiură clasică nu e prea departe de acest preț, întrucât costă 49 de lei.
Însă, dacă optați pentru manichiură cu ojă semipermanentă, prețul ei variază de la 60, la 87 de lei, în funcție de marca folosită. În cazul unghiilor cu gel, situația se schimbă, întrucât construcția valorează 140 de lei, iar tipsurile 125 de lei.