Cât costă o mască de gaze? Tot mai multe oferte au apărut pe Internet

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 09 dec 2022, 08:40

Cât costă o mască de gaze? Tot mai multe oferte au apărut pe Internet

Sursa: OLX

Românii au început să se intereseze cât costă o mască de gaze, după amenințările lui Putin legate de un posibil atac nuclear.

Teama dată de războiul izbucnit lângă granițele României și amenințările lui Vladimir Putin legate de un posibil atac nuclear  i-au făcut pe români să caute cât costă o mască de gaze. Astfel, unul din cele mai mari site-uri de vânzări din România a devenit locul perfect pentru a găsi cele mai bune oferte.

Citeste si: Ce țări au arme nucleare. Câte arme nucleare are Rusia!

Cât costă o mască de gaze?

Cât costă o mască de gaze? Ei bine, sunt tot mai multe “oferte” apărute pe Internet, pe cele mai frecventate site-uri cu anunțuri de vânzări. Iată cât a ajuns să coste o mască de gaze pe OLX!

Tot mai mulți oameni au postat anunțuri cu măști de gaze. Printre aceștia se află și un ieșean, care cere suma de 149 de lei pentru o mască de gaze MCG5 din dotarea Armatei Române.

Citeste si: Ce se întâmplă dacă iei pastile cu iod preventiv. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Este foarte periculoasă utilizarea acestei substanțe”

Pe site-ul OLX ofertele sunt pentru toate gusturile și buzunarele. Prețurile măștilor de gaze se încadrează între 80 de lei și pot ajunge până la 200 de lei. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”Vând mască gaze model MCG5 nou nouță, nefolosită, din dotarea Armatei Române! Vine în geanta de depozitare a măștii contra gaze. Pachetul conține: geantă depozitare, masca contra gaze și cartușul filtrant. Toate măștile sunt noi și nefolosite. Am mai multe bucăți.

Mărimea este reglabilă pentru orice vârstă de la copil la adult. Masca este o protecție împotriva anumitor tipuri de arme: chimice, biologice, radiologice, însă nu împotriva agenților radioactivi.

Aceasta este purtată pe față pentru a apăra căile respiratorii (gură, nas) și, de multe ori, ochii, precum și alte țesuturi sensibile ale feței. De obicei, constă dintr-o mască și un filtru, aceasta fiind un aparat de respirat cu purificare, spre deosebire de aparatele de respirație”, este anunțul vânzătorului din Iași.

Un alt vânzător, de această dată din București-Ilfov, scoate la vânzare o mască de gaze la prețul de 220 lei, cu tot cu geantă de transport inclusă, potrivit anunțului.

“Originala, din stocuri ale armatei romane. Stare buna, nefolosita, dar a stat in depozit multi ani. Geanta pentru transport inclusa. Filtru inclus, cu data de valabilitate expirata”, este mesajul vânzătorului din București-Ilfov.