Cât costă o noapte de cazare la mare de 1 Mai: Cele mai căutate zone de pe Litoralul românesc rămân Mamaia și Mamaia Nord

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 10 apr 2024, 10:27
video Foto(4)

De 1 Mai, românii preferă să își petreacă timpul liber pe Litoralul românesc. Iată cât cost o noapte de cazare la malul mării.

Pentru că ziua de 1 Mai și Paștele ortodox pică în aceiași săptămână, guvernanții au hotărât să facă o pune între acestea, astfel că românii vor avea o minivacanță. O mare parte dintre aceștia au ales să își petreacă aceste zile la malul mării și vor să știe cât costă o noapte de cazare pe Litoralul românesc de 1 Mai?

Cât costa o noapte de cazare la mare de 1 Mai?

Pe data de 1 Mai, o parte dintre români visează să își petreacă vacanța la malul mării. Drept bonus, în acest an, Ziua Muncii este legată cu Paștele ortodox și astfel, românii vor avea parte de o minivacanță. Cu atât mai mult că sezonul estival începe cu odată cu data de 1 Mai, românii au un motiv în plus să viziteze stațiunile din estul țării.

Hotelierii au început deja pregătirile, curățenia și preparatele tradiționale fiind pe primul loc în această perioadă. De asemenea și plajele sunt curățate și amenajate, fiind o forfotă și o agitație astfel încât, totul să fie bine pus la punct până la acea dată.

Mulți dintre turiștii, care vin aici pe data de 1 Mai, aleg să stea doar o zi, dar sunt și persoane care vor să rămână mai multe zile.

Cei care aleg să facă acest pas se pot folosi și de cardurile de vacanță.

Prețurile sunt unele accesibile, potrivite pentru toate buzunarele, iar cele mai căutate locații rămân cele din Mamaia și Mamaia Nord. Astfel că, potrivit Booking, prețurile pornesc de la 150 de lei în zona Mamaia, pentru doi, adulți, pentru o noapte de cazare la un complex de o stea.

Citește și: Vremea de Florii în 2024: Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru această zi de mare sărbătoare

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru cei mai pretențioși, cu dare de mână, cazările încep de la 2,197 de lei la un hotel de cinci stele, pentru doi adulți.

Hotelul oferă decoruri elegante, cu vedere la mare, acces gratuit la internet și cablu TV și satelit, iar în băile atent amenajate vor găsi prosoape și halate de baie. Unele hoteluri au piscine în aer liber, care sunt deschise pe timpul sezonului cald, cu zone special amenajate pentru copii. De asemenea, oaspeții se pot răsfăța la centrele de înfrumusețare și SPA. Multe hoteluri au asigurate micul dejun, prânzul și cina.

Cât costă o noapte de cazare în Eforie Nord și Costinești

Pentru turiștii care preferă zonele mai puțin aglomerate și cu mai puțin zgomot, pot alege stațiunea Eforie Nord, unde de asemenea, prețurile sunt unele accesibile în această perioadă.

Astfel că, o noapte de cazare poate începe de la 120 de lei, la o pensiune privată. Oaspeții au la dispoziție o terasă, recepție cu program nonstop şi acces gratuit la internet WiFi.

Cea mai scumpă cazare este 840 de lei, la un hotel de cinci stele, cu vedere la mare. Turiștii au acces gratuit la WiFi, dar și la o plajă privată cu șezlonguri. La 20 de metri există un bar pe plajă şi o terasă unde oaspeții pot lua masa, acestea fiind deschise între 01 mai şi 15 septembrie 2024.

Citește și: Meteorologii Accuweather au anunțat cum va fi vremea de Paște și de 1 Mai 2024: Temperaturile medii ale lunii aprilie vor fi mai ridicate decât în mod normal

Ca în fiecare an Costineștiul rămâne unul dintre cele mai căutate destinații de către tineri. Aici prețurile încep de la 128 de lei și pot ajunge până la 1,417 lei pe noapte, în funcție de preferințele acestora.