Cât costă o porție de hamsii pe litoralul românesc?

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 25 iun 2024, 15:11

Hamsii

Sursa: freepik

Sezonul estival a început, iar românii își doresc să profite la maxim de această perioadă, plecând la malul Mării Negre.

Românii își doresc să petreacă concediul la malul mării, iar cei ce aleg să se relaxeze pe litoralul românesc trebuie să scoată din buzunare mai mulți bani comparativ cu anul trecut. Hamsiile nu pot lipsi din meniul românilor în zilele de vară de pe litoral, iar prețul unei porți este mult mai mare față de anii trecuți, când o sută de grame costau 10 lei. Iată care este prețul unei porți de hamsii.

Cât costă o porție de hamsii pe litoralul românesc

Majoritatea românilor își doresc să petreacă câteva zile de concediu la malul Mării Negre, însă în anul 2024 este mult mai scump pentru aceștia să se bucure de litoralul românesc. Turiștii încep deja să se strângă în stațiunile din România, iar aceștia caută deja locuri în care să petreacă momente de neuitat. Un alt moment ce este așteptat cu nerăbdare de către românii ce își petrec concediul pe litoralul românesc este cel de a mânca primele hamsii ale acestui sezon estival.

Citește și: Cât costă un platou cu fructe de mare la tavernele din Grecia! Prețurile au uimit pe toată lumea: „Mai ieftin decât la Mamaia”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Prețul unei porții de hamsii variază de la o stațiune la alta, iar în timp ce în Agigea 100 de grame de hamsii costă 22 de lei, iar 200 de grame costă 34 de lei, în Vama Veche prețul unei porții de hamsii cu usturoi

ajunge la 59 de lei, potrivit gandul.ro. Prețul hamsiilor nu este singurul ce a crescut în anul 2024, iar pe litoralul românesc, turiștii vor plăti mai mult și pentru cocktailurile servite pe plajă și pentru cazare. 

Cât trebuie să plătească turiștii pentru a își închiria un șezlong

Românii ce își doresc să petreacă o vacanță pe litoralul românesc trebuie să aibă portofelele pline, deoarece nu doar prețul hamsiilor a crescut.

Pentru a se bucura de soare, turiștii aleg adesea să închirieze șezlonguri pentru a avea parte de confort, iar la începutul sezonului estival, prețul acestuia ajunge la 25 de lei pe zi.

În Mamaia, Constanța, Eforie, Costinești, Venus sau Vama Veche, în luna iunie costă 25 de lei închirierea unui șezlong, însă este așteptat ca prețul acestuia să crească până la 60 de lei pe măsură ce sezonul estival avansează, potrivit radioimpuls.ro.

Turiștii ce își doresc să profite de concediul lor și să se răsfețe cu un pahar de bere trebuie să știe că o să plătească între 11 și 16 lei, în timp ce un cocktail poate ajunge până la suma de 40 de lei. Românii ce își doresc să se bucure de un platou cu fructe de mare trebuie să plătească între 100 și 200 de lei.