Cât costă o simplă porție de tzatziki sau de cartofi prăjiți la o tavernă din Halkidiki? „Chiar mă mir” Clienții primesc și un desert din partea casei

Autor: Laura Macovei

Cât costă mâncarea la o tavernă din Halkidiki, Grecia 

Sursa: TikTok

Tavernele din Grecia au un meniu diversificat, însă cele mai căutate preparate sunt cele specifice țării elene.

Două din cele mai căutate preparate sunt tzatziki și salata grecească. Trebuie să știi că, dacă vrei să te înfrupți din ele, trebuie să scoți din buzunar aproximativ 12 euro.

Citește și: Cât costă două șezlonguri la plajă în Croația! Românii au rămas uimiți de prețuri: „La Mamaia Nord erau 40 de lei”

Care sunt prețurile unei taverne din Halkidiki

Halkidiki este o destinație populară pentru români datorită plajelor frumoase și peisajelor pitorești, însă cine nu se gândește și la mâncare, atunci când pleacă în vacanță?

Domeniul culinar reprezintă un aspect important din viața unui turist. În Grecia, de la restaurante nu au cum să lipsească tzatziki-ul, gyros-ul dar nici salata grecească. De asemenea, fructele de mare sunt un deliciu.

Ana, o româncă aflată în Grecia în vacanță, ne-a arătat care sunt prețurile unei taverne din stațiunea Halkidiki.

„Am stat 3 săptămâni vara aceasta în Grecia, așa că am mers la destul de multe taverne, toate din zona Halkidiki, dar din 4 stațiuni diferite.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Jador, declarații neașteptate despre relația cu Oana Ciocan: „Am încercat să fac copii cu Oana. Era o dată în care trebuia să facem.”

Ce am prezentat în acest clip este din localitatea Peraia. Am fost acolo de mai multe ori, pentru că ne-a plăcut foarte mult. Mâncarea a fost tare gustoasă, iar ca prețuri orientative: tzatziki- 3,50 euro, la fel și cartofii prăjiți, salata grecească- 7 euro, calamari prăjiți- 8 euro, iar sucurile- 1, 50 euro.

Pe lângă mâncarea excelentă, am avut și o priveliște de vis.

Într-una dintre seri am primit și desert din partea casei,” a spus Ana în videoclipul ei de pe TikTok.

@aanniiee.ro Cum vi se par prețurile? 😁 #grecia #grecia2024 #tavernagrecia #preturigrecia #preturigrecia2024 #mancaregreceasca #peraia #halkidiki ♬ Thelo Na Me Nioseis- Nikos Vertis

Românii sunt destul de uimiți de prețurile relativ mici pe care Ana le-a prezentat, motivând faptul că Halkidiki nu este chiar pentru toate buzunarele.

Citește și: Gyros la 2.5 euro! Cât costă o cafea sau un șezlong în Grecia, în 2024. Locul în care prețurile sunt mai mici decât anul trecut

„Sunt foarte ok prețurile, mă mir chiar tare că sunt de anul acesta.

Mai ales că Halikidiki s-a scumpit foarte mult,” spun internauții.