Cât costă parcările în țările din Uniunea Europeană. Locurile de parcare din București sunt pentru doar un sfert din totalul mașinilor

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 12 mai 2023, 00:50

Locurile de parcare sunt din ce în ce mai scumpe

Sursa: pexels

Toată lumea știe că parcările sunt o problemă, mai ales în România, surprinzător este că la fel de gravă e problema și în celelalte țări ale Uniunii Europene.

Numărul mașinilor crește zilnic, iar numărul locurilor de parcare rămâne același și taxele privindu-le încep să crească din ce în ce mai mult, cum se va întâmpla în București.

Citeste si: Șoferii din București vor trebui să respecte noi reguli de parcare. Anunțul făcut de Nicuşor Dan: "Scopul este de a elibera zone foarte aglomerate"

Cât costă parcările în capitalele țărilor din Uniunea Europeană

În unele cazuri, precum Paris sau Londra, nu este deloc rentabil să folosim automobilul propriu deoarece fluxul mașinilor este continuu și traficul este unul infernal și desigur, parcarea este foarte scumpă.

Prețul mediu pentru o oră petrecută pe un loc de parcare din Uniunea Europeană este de 3 euro, însă există o diferență foarte mare de la oraș la oraș.

În Paris, prețul locurilor de parcare variază în funcție de zona în care dorim să ne lăsăm mașina. Dacă dorim să ne parcăm mașina la periferia orașului, prețul pe care trebuie să îl plătim este de 2,5 euro pe oră, iar dacă vrem să fim mai aproape de centrul Parisului, poate ajunge până la 5 euro pe oră.

Capitala Italiei are și ea 2 zone de parcare, cea cu trafic limitat și cea care are un trafic nu la fel de aglomerat.

Pentru zona cu traffic limitat, parcarea este 1,20 euro pe oră, iar în zonele mai libere, parcarea este 1 euro pe oră, iar în alte zone mai puțin circulate ale Romei, prețurile pot ajunge sub 1 euro pe oră.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Se schimbă tarifele pentru parcarea în Capitală, din 15 august! Se va plăti și 10 lei/oră! Amendă uriașă pentru cei care nu plătesc!

În Praga locurile de parcare sunt împărțite în 3 categorii: zona albastră, care reprezintă parcarea doar pentru rezidenți, zona portocalie, pentru cei care vor să stea parcați cel mult 2 ore, iar taxa este de 1,20 de euro pe oră și zona verde, pentru mașinile parcate cel mult 6 ore, pentru 1,60 de euro pe oră.

Parcările reprezintă o problemă serioasă în România

În capitala României locurile de parcare încep să fie pe cale de dispariție, fluxul mașinilor fiind unul extrem de mare, aproximativ 1,4 de miliarde de automobile, față de locurile pe care le pune la dispoziție Bucureștiul, aproximativ 350 de mii.

Citeste si: Cum poți să plătești parcarea în București, începând cu 15 august 2022

Începând pe la data de 15 august, nu vor mai exista locuri de parcare gratuite, iar cei care cred că pot păcăli legea se vor alege cu sancțiuni usturătoare, precum amenzi de minim 200

de lei și blocarea roților mașinii până la plată.

Surse: psnews.ro, fanatik.ro