Cât costă să ajungi la mare de 1 Mai 2024 cu trenul? Bilete de tren s-au scumpit de la începutul lunii aprilie

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 29 apr 2024, 12:15

Cât costă să ajungi la mare de 1 Mai 2024 cu trenul

Sursa: Facebook CFR Călători

Transportul cu mașina a devenit tot mai scump, iar românii aleg să meargă cu trenul până la mare de 1 Mai pentru a economisi bani.

La data de 1 Mai 2024 este celebrată Ziua Muncii, iar majoritatea românilor își doresc să petreacă această zi într-un loc relaxant, în care să se recompenseze pentru munca depusă. Stațiunile de la malul mării sunt în topul românilor pentru ziua de 1 Mai, iar adesea oamenii aleg să meargă până acolo cu trenul, pentru a economisi bani. Iată care este suma pe care românii trebuie să o dea pentru a merge cu trenul la mare de 1 Mai, după scumpirile ce au avut loc la începutul lunii aprilie.

Cât costă să ajungi la mare de 1 Mai 2024 cu trenul

Ziua Muncii este sărbătorită în fiecare ani de români la data de 1 Mai, iar aceștia aleg adesea să dea o fugă până la mare, locul în care relaxarea și distracția se echilibrează într-un mod perfect. Deși este o variantă mai prietenoasă cu bugetul, românii trebuie să se pregătească ca drumul spre mare să se lungească cu câteva ore față de cel cu mașina.

Tot mai mulți oameni încep să lase mașinile acasă atunci când pleacă la mare pentru a economisi bani, însă la începutul lunii aprilie, biletele de tren s-au scumpit.

Bucureștenii ce își doresc să plece la mare cu trenul plătesc 78,5 lei pentru o călătorie până în Constanț a, cu primul tren ce pleacă în această direcție la data de 1 mai 2024, la ora 03:15.

Acest tren face 2 ore și 48 de minute, iar în anul 2023, valoarea aceluiași bilet era de 54 de lei, în anul 2024 fiind mai scump cu 24,5 lei.

Citește și: Cât costă o noapte de cazare de Paștele Ortodox 2024 în Maramureș și Bucovina: Prețurile pornesc de la 109 lei

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Persoanele din Brașov ce aleg să scutească orele pierdute și banii dați pe combustibil pot alege că meargă la Constanța cu trenul, iar în anul 2024 vor plăti 104,5 lei. Suma de 104,5 lei este pentru primul tren ce pleacă spre Constanța la data de 1 Mai și care face puțin peste șase ore pentru oamenii ce își doresc să petreacă Ziua Muncii la malul mării. În anul 2023, valoarea aceluiași bilet ajungea la 71,8 lei, astfel scumpirile realizate la începutul lunii aprilie îi fac pe români să mai scoată din buzunar încă 30 de lei.

Românii ce stau în vestul țării vor petrece peste 10 ore în tren, timp în care vor schimba mai multe locomotive, ceea ce aduce valoarea bietului de tren pentru Constanța la 274,5 lei, pentru persoanele din Oradea. Acest tren pleacă la ora 08:40 și face puțin peste 21 de ore, astfel că este indicat ca oamenii ce își doresc să ajungă pe 1 Mai la mare să ia trenul cu o zi mai devreme.

În anul 2023, valoarea biletului era de 160 de lei, astfel valoarea acestuia a crescut cu peste 100 de lei.

CFR oferă transport special în mini-vacanță

Românii își doresc ca în perioada sărbătorilor să petreacă zile în aer liber, iar în această perioadă sunt luate cu asalt stațiunile de la malul mării de nerăbdătorii ce își doresc să se bucure de razele de soare și apă. CFR a anunțat că în perioada mini-vacanței 30 aprilie-1 mai – 6-7 mai 2024, pasagerilor li se vor pune la dispoziție mai multe legături față de trenurile existente în programul obișnuit de circulație, cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi, Suceava, Oradea, Arad, Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Sighetu Marmației, Bistrița Nord, Cluj Napoca, Brașov.

„În zilele cu trafic crescut din această minivacanță, CFR Călători pune la dispoziția publicului călător capacitatea maximă de transport, tehnic disponibilă pentru asigurarea deplasării către zonele de interes aflate pe teritoriul țării. Se va monitoriza atent traficul de pasageri și în funcție de evoluția și dinamica cererii de călătorie, compania va suplimenta operativ cu vagoane trenurile care circulă spre/dinspre cele mai solicitate destinații în limita parcului de material rulant tehnic disponibil.”, au anunțați reprezentanții CFR pe site-ul lor oficial, cfrcalatori.ro .