Cât costă să faci școala rutieră în 2024

Autor: Denisa Irimia

Cat costa scoala de soferi in 2024

Sursa: freepik

Persoanele care doresc să obțină permisul de conducere pentru categoria B în anul 2024 se vor confrunta cu necesitatea de a aloca o sumă semnificativă de bani pentru acest demers. Iată cât costă să faci școala rutieră în 2024!

Care este taxa de școlarizare pentru cursurile școlii de șoferi în 2024? Aceasta reprezintă una dintre întrebările frecvente pe care mulți tineri, precum și alte categorii de vârstă, le pun atunci când decid să se înscrie la o școală de șoferi și să obțină permisul auto pentru categoria B.

Citește și: Noile modificări aduse Codului rutier: Ce acte nu trebuie să le lipsească șoferilor din mașină atunci când pornesc la drum și ce amenzi riscă aceștia

Cât costă să faci școala rutieră în 2024

Prin urmare, iată suma pe care trebuie să o aibă la dispoziție în 2024 toți cei ce intenționează să se înroleze într-o școală de șoferi.

În mod obișnuit, tarifele variază în funcție de școlile auto avizate existente pe piață, de modelul vehiculului, precum și de tipul cutiei de viteze, fie automată, fie manuală.

De ce acte ai nevoie pentru şcoala de şoferi categoria B în 2024

carte de identitate a cursantului;

cazier judiciar eliberat de orice secţie de poliţie cu menţiunea "Examen Auto";

fişa medicală;

test psihologic.

Citește și: O companie oferă salarii de peste 2.600 de euro! Ce criterii trebuie să îndeplinești pentru a beneficia de astfel de sume

Acte necesare pentru susţinerea examenului auto categoria B în 2024

fişă şcolarizare eliberată de către şcoala de şoferi;

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

cerere de prezentare examen;

cazier judiciar cu mentiunea "Examen Auto";

chitanţă pentru taxă permis. Se poate plătii direct la ghiseul DRPCIV;

copie carte de identitate cursant;

viză medicală.

Cât costă să faci şcoala de şoferi categoria B în 2024

De regulă, lecțiile teoretice, în cadrul cărora elevul asimilează cunoștințele privind legislația rutieră, au o durată totală de 24 de ore.

Această perioadă poate fi distribuită pe mai multe zile, adaptându-se astfel preferințelor cursantului.

În privința orelor practice necesare pentru obținerea permisului auto categoria B în 2023, acestea constau într-un total de 30 de ore. De asemenea, aceste ore sunt programate în funcție de disponibilitatea mașinii, a instructorului auto și, bineînțeles, a cursantului.

Există școli de șoferi care permit achitarea tarifelor în rate, dat fiind că sumele implicate sunt considerabile.

În plus, altele încurajează tinerii, studenții sau șomerii prin oferte avantajoase, oferind reduceri substanțiale în baza prezentării unei adeverințe sau talon corespunzător.

Conform informațiilor prezentate pe pagina web a unei școli de șoferi din București, în anul 2024, tarifele pentru cursurile de șoferi oscilează între 2.000 și 3.000 de lei, conform politicilor școlii respective. Această sumă acoperă costurile atât pentru cursul de legislație rutieră, cât și pentru cel practic.

În adiție la această cheltuială, cei interesați de obținerea permisului auto în 2024 vor trebui să aibă în vedere și alte costuri, precum 150 de lei pentru avizul medical, 250 de lei pentru taxa de înscriere și 250 de lei pentru închirierea mașinii în ziua examenului.

Cât costă ședințele suplimentare de condus la categoria B

Pentru cei care nu au reușit să dobândească competențele necesare pentru obținerea permisului auto categoria B în cele 30 de ore standard de școlarizare, există posibilitatea de a alege ședințe suplimentare de conducere.

De obicei, o ședință adițională de condus se desfășoară pe o durată aproximativă de 100 de minute și implică un cost estimat de aproximativ 165 de lei.