Cât costă taxa de participare la Eurovision 2023. Concursul va avea loc în Liverpool pe 13 mai

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 08 nov 2023, 04:20
Cât costă taxa de participare la Eurovision 2023
Sursa: Facebook Eurovision Song Contest

Taxa de participare la Eurovision 2023 s-a mărit, aceasta ajungând la o sumă destul de mare, schimbare ce a făcut ca trei țări să se retragă, iată care este suma pe care o va plăti România.

Finala Eurovision 2023 va avea loc în Liverpool, iar pentru a participa, fiecare țară va fi nevoită să plătească o taxă ce a crescut anul acesta. Iată cât costă taxa de participare la Eurovision 2023.

Citește și: A fost schimbat sistemul de votare pentru Eurovision 2023. Cum îi vor putea susține telespectatorii pe concurenți

Cât costă taxa de participare la concursul muzical Eurovision 2023

Pentru a participa la Eurovision 2023, România va fi nevoită să plătească o taxă de participare ce s-a mărit față de anul trecut. Spre deosebire de țara noastră, Bulgaria, Muntenegru și Macedonia de Nord au decis să nu mai participe la concurs din cauza costurilor substanțiale.

Decizia a fost deja luată, iar televiziunea publică va organiza din nou competiția internă și va încerca iar o prezență specială la faza internațională.

Cât privește creșterea taxei de participare, despre care a scris inclusiv presa internațională, nu vorbim decât despre o majorare cu 10 sau 15 procente a sumei anuale pe care obișnuiam să o plătim. Nici pomeneală despre o dublare a sumei, așa cum s-a speculat pe ici, pe colo”
, se anunță, potrivit viva.ro.

Țara noastră va plăti suma de 115.000 de euro către Uniunea Europeană de Radio și Televiziune, pentru a participa la Eurovision 2023.

Organizatorii concursului au fost nevoiți să mărească taxa de participare deoarece Rusia a fost dată afară din organizarea competiției, bugetul pentru Eurovision fiind astfel afectat.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Călin Goia vorbește despre participarea trupei Voltaj la Eurovision. Artiștii au ajuns la inimile oamenilor cu o piesă despre părinții și copiii despărțiți de munca în străinătate

Finala Eurovision are loc în Liverpool pe 13 mai

Concursul Eurovison va avea loc anul acesta la Liverpool, chiar dacă Ucraina a câștigat concursul în 2022, însă din cauza războiului, evenimentul nu va putea fi susținut acolo.

În cadrul acestui concurs vor fi două semifinale, prima având loc în data de 9 mai 2023, iar cea de-a doua pe 11 mai 2023.

România va participa la cea de-a doua semifinală, alături de reprezentanții țărilor Armenia, Cipru, România, Danemarca, Belgia, Islanda, Grecia, Estonia, Albania, Australia, Austria, Lituania, San Marino, Slovenia, Georgia și Polonia.

Anul acesta este a 67-a ediție a Eurovision și vor participa 37 de țări, dintre acestea doar 31 vor concura pentru cele 20 de locuri din finală.

Cele șase țări ce ajung direct în marea finală sunt Ucraina, în calitate de câștigătoare a Eurovision 2022, alături de Franţa, Germania, Italia, Spania şi Regatul Unit.

Citește și: Țările care nu mai participă la Eurovision 2023

Sursa: Facebook Eurovision Song Conteststirileprotv.ro