Cât costă un buchet de flori în prima zi de școală! Ce preț au aranjamentele si coșulețele la florăriile din București

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 09 sep 2024, 10:33

Buchetul de flori este nelipsit la începutul anului școlar

Sursa: Kanal D

Luni, 9 septembrie 2024, elevii din toată țara pășesc cu emoție în noul an școlar. Ca de fiecare dată, prima zi de școală este marcată nu doar de entuziasmul revederii colegilor și profesorilor, ci și de un obicei adânc înrădăcinat în tradițiile noastre: oferirea de flori.

Astăzi, piața florilor este agitată, cu părinți și elevi grăbiți să cumpere buchete pentru a le oferi învățătorilor și profesorilor, cu ocazia începerii anului școlar 2024-2025. Florarii din piețe și magazine au intuit că în această zi va fi o creștere considerabilă a cererii, așa că au adaptat prețurile în consecință.

Cât costă buchetele de flori și coșulețele în prima zi de școală

Prețurile variază în funcție de tipul de flori și de mărimea buchetelor. Pentru cei care preferă un aranjament simplu, micile coșulețe cu flori sunt opțiuni accesibile și elegante. Prețul acestor aranjamente florale pornește de la 30 de lei și pot fi o opțiune bună pentru părinții care caută un cadou frumos, dar economic, pe 9 septembrie.

Florile mari, care oferă un impact vizual mai puternic, se găsesc la prețul de 35 de lei.

Acestea sunt adesea folosite pentru buchete impunătoare, perfecte pentru profesorii care au fost alături de elevi ani la rând. În aceste buchete pot fi incluse trandafiri, crini sau gerbere, toate cunoscute pentru frumusețea și rezistența lor.

Citește și: Buchetele de bujori, o "explozie" de fericire în orice împrejurare!

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Pentru cei care își doresc să impresioneze cu un buchet rafinat, florile considerate mai exclusiviste sunt disponibile la prețuri ușor mai ridicate. Azaleele, niște flori delicate și apreciate pentru aspectul său sofisticat, se vând astăzi la prețul de 60 de lei. Deși sunt mai scumpe, aceste flori sunt căutate pentru eleganța lor.

Ce preț are un buchet de trandafiri la florăriile din București

Pe de altă parte, trandafirii, o alegere clasică și apreciată în orice ocazie, sunt disponibili la un preț de 35 de lei pe buchet.

Trandafirii sunt mereu o alegere populară, întrucât se numără printre florile preferate ale multor femei. Însă, cu toate acestea, fiecare buchet de flori dăruit unui profesor simbolizează respectul și aprecierea față de acesta.

Citește și: A început anul școlar 2024-2025: Ce reguli noi au fost introduse? Elevii nu vor mai avea voie să intre cu telefoanele mobile în școală

Prima zi de școală din acest an nu se limitează doar la sunetul clopoțelului și discursuri, ci și la tradiționalul buchet de flori. Fie că părinții aleg flori simple, în coșulețe, buchete mari sau flori exclusiviste precum azaleele, florile rămân un mod subtil și frumos de a marca începutul unui nou capitol pentru elevi și profesori. Deși prețurile variază, toată lumea are la dispoziție o gamă largă de opțiuni, în funcție de buget și preferințe.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.