Cât costă un sejur all inclusive pentru o familie cu un copil în stațiunile din România: „De 15 ani prefer Grecia, Malta, Spania. Mai ieftin și mult mai frumos.”

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 05 iun 2024, 10:48
Preț cazare România Foto(4)

Cât costă un sejur all inclusive pentru o familie cu un copil în stațiunile din România

Sursa: pexels.com

Vacanța de vară va începe în curând așa că românii de pregătesc de vacanță. Cât costă 7 nopți de cazare în România la all inculsive pentru o familie cu un copil?

Românii preferă stațiunile românești, atunci când vine vorba de vacanțe, deoarece sunt mai aproape de casă, iar mâncarea este mult mai gustoasă comparativ cu alte stațiuni din țările vecine. Dar totuși, cât costă un sejur de 7 nopți, la all inclusive, pentru o familie cu un copil în stațiunile din România?

Cât costă un sejur la all inclusive în stațiunile din România?

Pentru că se apropie vacanța de vară, românii au luat cu asalt agențiile de turism sau site-urile în care pot găsi cazări pentru stațiunile din România.

Mulți dintre aceștia spun că preferă să meargă în stațiunile din țara noastră deoarece acestea sunt mai aproape, mâncarea este mai bună și hotelierii vorbesc pe limba lor, fiind mai ușor să se înțeleagă. Cu toate acestea, sunt și români care se plâng de prețurile de pe litoralul românesc. Astfel că, unii turiști au ținut să precizeze că la vecinii noștri prețurile sunt mult mai bune și că de mai bine de 15 ani preferă să meargă în Grecia sau în Turcia.
“Exclus să mai calc pe litoralul românesc...de 15 ani prefer Grecia, Malta, Spania etc. Mai ieftin și mult mai frumos.”, a spus un turist pe pagina de TikTok.

O altă turistă se plânge de mâncarea din stațiuni, de apa murdară și de faptul că te poți îmbolnăvi cu ușurință “Oribil...nici gratis nu mai merg…mâncare proastă…scumpă...faci enterocolită…specific ultima dată chiar în Mamaia Nord…deci…pas!”

Deși sunt persoane care se plâng de stațiunile românești, sunt foarte mulți care aleg România, mai ales că, spun aceștia, mâncarea este mai bună la noi și poți să îți umpli farfuriile ori de câte ori vrei.

Totuși, cât costă un sejur de 7 nopți la all inclusive pentru o familie cu un copil, în Stațiunile din România? Prețurile pornesc de la 4.557 de lei.

Citește și: Taxele de drum ascunse pe drumul din România în Grecia! Ce vignetă și taxe de drum sunt în 2024 și unde se plătesc

Cât costă un sejur la all inclusive în Mamaia?

Pentru cei care doresc să petreacă 7 nopți în Mamaia, în perioada 1 iulie – 8 iulie, ei bine, pentru o familie cu un singur copil prețurile pornesc de la 4.557

de lei la un hotel de 3 stele, potrivit booking.com. Acesta se află la 500 de metri de plajă, în Mamaia Nord- zona Năvodari și are o grădină, o terasă, un bar și parcare privată gratuită. Recepția este deschisă non stop și există și un restaurant de unde românii pot mânca pe săturate.

Camerele sunt dotate cu balcon, birou, televizor cu ecran plat, baie proprie, lenjerie de pat și prosoape.

Baia proprie oferă un duș, articole de toaletă gratuite și un uscător de păr. De asemenea, camerele au și aer condiționat.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Pentru cei care își doresc să aibă parte de o vacanță mai luxoasă, vor scoate din buzunar nu mai puțin de 8.690 de lei la un hotel de 4 stele. Hotelul este situate în Mamaia, la mai puțin de 200 de metri de plaja Ipanera și oferă o piscină în aer liber și camere cu WiFi gratuit. Toate camerele sunt dotate cu aer condiționat, balcon, TV prin cablu, minibar și birou. De asemenea, unele includ o canapea extensibilă. Restaurantul hotelului servește preparate din bucătăria internațională și, în timpul verii, găzduiește seri tematice, cu mâncăruri regionale din diferite țări. Oaspeții pot lua masa şi pe terasă sau pot savura o băutură la barul de la piscină. La câțiva pași se găsește o parcare publică, accesibilă în funcție de disponibilitate.

Cât costă un sejur la all inclusive în Eforie Nord și Eforie Sud?

Cei care prefer o zonă mai liniștită, pentru familiști, pentru un sejur de 7 nopți la all inclusive, prețurile pornesc de la 4.793 de lei la un hotel de 3 stele, situat în Eforie Sud, la 4 minute de mers pe jos de plajă. Acesta are un centru de fitness, o grădină, o terasă și parcare privată gratuită. Hotelul oferă un bar, precum și camere cu aer condiționat și baie proprie și o recepție deschisă nonstop, dar și servicii de schimb valutar. Camerele sunt dotate cu balcon, birou și televizor cu ecran plat. Restaurantul servește mâncăruri din bucătăria americană, franțuzească și mediteraneană. La cerere, sunt disponibile și preparate vegetariene, fără lactate și vegane.

Citește și: Cum să călătorești ieftin în sezonul estival: Sfaturi de vacanță pentru persoanele cu un buget mic

Persoanele care vor să se resfețe mai mult, pot opta pentru un hotel de 4 stele, unde prețurile pornesc de la 7.752 de lei în perioada 1 iulie – 8 iulie. Acesta se află în Eforie Nord, la 9 minute de mers pe jos de Plaja Eforie Nord, și oferă o piscină în aer liber sezonieră, o terasă, un bar și parcare privată. Hotelul mai are un club pentru copii și room-service. Proprietatea pune la dispoziție animatori și o recepție deschisă nonstop. Toate camerele sunt echipate cu birou, climatizare, cutie de valori și televizor cu ecran plat.

Potrivit topurilor preferințelor turiștilor români, cele mai apreciate plaje sunt Mamaia, Eforie Nord, Venus și Neptun-Olimp.

Astfel, cei care își doresc să petreacă mai mult timp pe litoralul românesc, vor putea găsi cazări atât la all inclusive cât și la hoteluri obișnuite, în funcție de bugetul alocat.