Cât costă un sejur în Poiana Brașov în 2024. În Austria sau Bulgaria prețurile sunt mai mici

Autor: Bianca Vidoi

Cât trebuie să scoată românii din buzunar pentru un sejur în Poiana Brașov 

Sursa: Facebook Allen Coliban

Poiana Brașov reprezintă una dintre cele mai apreciate stațiuni din România, iar suma pe care trebuie să o plătească turiștii pentru un sejur este uimitoare.

Românii știu că dacă vor să petreacă un sejur de neuitat la munte, atunci stațiunea Poiana Brașov reprezintă cea mai bună variantă, mai ales dacă aceștia își doresc să petreacă timp și pe pârtie. Poiana Brașov este una dintre cele mai cunoscute stațiuni montane din România, cunoscută pentru condițiile de înaltă calitate, dar și pentru prețurile piperate pe care vizitatorii trebuie să le plătească.

Cât a ajuns să coste un sejur în Poiana Brașov în 2024 

Poiana Brașov se află pe primele locuri din topul românilor atunci când vine vorba de cele mai apreciate stațiuni montane din România, chiar dacă prețurile puse la dispoziție de către hotelieri sunt piperate. Un sejur de 10 zile în Poiana Brașov poate ajunge la valori surprinzătoare, fiind asemănător cu un sejur în destinații turistice precum Thailanda sau Miami, dar și alte destinații montane cunoscute din Europa, precum Innsbruck, în Austria, sau Bansko în Bulgaria. 

Citește și: Vrem o țară ca afară dar mai avem încă drumuri de pământ și căruța în curte! În satele noastre primarii sunt aleși pe viață ca să aibă timp să se acomodeze cu fotoliul și cu problemele comunei!

Românii sunt dispuși să scoată sume importante din portofel dacă își doresc să aibă parte de una dintre cele mai frumoase experiențe din viața lor, dar să și bucure de pasiunea lor pentru sporturile de iarnă.

O noapte de cazare într-un hotel de 3 stele din Poiana Brașov poate să coste 4.525 lei, în timp ce românii pot să plătească 2.500 de lei pentru șapte nopți în Austria, oferte mai ieftine fiind găsite și în Bulgaria, unde un sejur pentru o săptămână începe de la 850 de lei. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Un sejur de 10 zile într-un hotel de 3 stele poate ajunge la 10.000 de euro, în timp ce un sejur de 10 zile la un hotel de 4 stele poate ajunge la 8.500 de lei, iar românii încep să se gândească tot mai serios să caute stațiuni montane mai prietenoase cu portofelul, însă nu cred că acestea se află în România.

Cu cât au crescut tarifele hotelierilor în România

România a avut nevoie de câțiva ani pentru a își reveni după declinul din anul 2020, atunci când a avut loc pandemia de coronavirus, iar inflația nu i-a ajutat pe patronii hotelurilor, fiind nevoiți să își crească tarifele. Călin Ile este președintele de onoare al Federației Industriei Hoteliere din România, iar acesta a observat o mărire foarte mare a prețurilor, însă reprezintă o practică în Europa, în special după pandemia ce a afectat acest domeniu.

Acesta recunoaște că există situații în care există anumite extreme când vine vorba de prețuri, ce vine din lipsa de comunicare a persoanelor din turism. „Tarifele se vor ajusta, din ce în ce mai mult, în funcție de cererea și oferta de pe piață. Credem că sunt și operatori care exagerează și sperăm că piața îi va taxa pe cei care practică tarife necorelate cu calitatea serviciilor pe care le oferă.”, a declarat Călin Ile, președintele de onoare al Federației Industriei Hoteliere din România, potrivit romania.europalibera.org

Și românii ce își doresc să petreacă un sejur în țara lor natală sunt uimiți de prețurile exagerate, dar și de reacția industriei ospitalității, fiind vizați în special hotelierii ce nu au clienți pe parcursul anului, însă care își mențin prețuri inaccesibile pentru majoritatea populației. 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.