Cât costă vacanța de 1 Mai pe litoral. Hotelierii vin cu oferte pentru toate buzunarele

Author: Marina Ionescu

Vacanțele pe litoral au devenit deja o tradiție pentru români de 1 Mai. Hotelierii se aşteaptă să aibă cel puţin la fel de mulţi turişti ca înainte de pandemie.

Hotelierii români vin cu oferte speciale, pentru toate buzunarele, în speranţa că-şi vor recupera pierderile provocate de pandemie.

Citeste si: Ce trebuie să verifice toți șoferii înainte de a pleca în minivacanța de 1 mai. Amenzile sunt usturătoare, potrivit Codului Rutier 2022

Cât costă vacanța de 1 Mai pe litoral

Operatorii în turism susțin că peste 30.000

de turişti vor veni în vacanţă de 1 mai pe litoral. Aceștia vor să atragă un număr cât mai mare de turiști cu preţuri atractive şi oferte pentru toate buznarele.

„De Paşte, în general, litoralul nu este o destinaţie favorită, pentru că românii aleg fie o destinaţie externă, sau dacă vorbim de România se preferă destinaţiile de agroturism. (…) De cealaltă parte însă, se situează vânzările pentru 1 mai, atunci când întotdeauna ne luăm, să zicem aşa, revanşa.

Este adevărat, vorbim de turişti tineri, turişti foarte tineri, dar şi de familii mature cu copii mai ales dacă vremea este frumoasă”
, a declarat preşedintele onorific al asociaţiei patronale RESTO Constanţa, Corina Martin, conform  Agerpres.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Care sunt staţiunile preferate pentru distracţia de la malul mării

De 1 Mai, cei mai mulţi dintre turiştii care vin pe litoral aleg staţiunile Mamaia, Vama Veche şi Costineşti. Hotelierii îşi pun speranţa ca, după doi ani de pandemie, românii vor aprecia mai mult vacanţele. 

Citeste si: Opt locuri în București unde poți face grătar de 1 mai 2022 fără să îți iei amendă

„Per total, cred că vom avea din nou peste 30.000

de turişti pe litoral de 1 mai, în continuare, bineînţeles, Mamaia şi Mamaia Nord, dar şi Vama Veche şi Costineşti, pentru că la Costineşti va fi un festival de muzică tânără. Acestea vor fi staţiunile preferate pentru 1 mai, rămâne să vedem cum va fi vremea, e un factor extrem de important întotdeauna, mai ales de 1 Mai, când oamenii stau în cumpănă dacă să plece spre litoral sau nu”, a mai spus Corina Martin.

Au crescut preţurile pentru o vacanţă de 1 mai pe litoral

Preţurile vacanţelor pe litoral de 1 mai au crescut cu cel puţin 15%.

„Tarifele pentru vacanţele pe litoral sunt mai mari, este foarte limpede, dar aşa este în toată ţara şi în toată lumea. Pentru litoral, undeva spre 15% cel puţin ar fi o creştere, evident că ea este mai mică sau mai mare în funcţie de perioada din vară.

Atunci când ai cerere foarte mare, de exemplu în august, creşterea este chiar puţin mai mare pentru că este normal, este mecanismul cerere-ofertă care stabileşte de fapt, până la urmă, cu cât se poate mări sau micşora tariful unei vacanţe”, a explicat Corina Martin.

În sudul litoralului, preţurile la cazare de 1 mai, pentru două nopţi într-o vilă, costă aproape 250 de lei.

Cei mai câştigaţi sunt cei care şi-au făcut rezervări din timp, deoarece au reuşit să scutească mai mulţi bani din preţul minivacanţei de 1 mai.