Cât de bogată este Alina Gorghiu? Președintele interimar al Senatului României a vorbit despre terenul pe care îl deține în Mogoșoaia: "Suntem niște oameni care nu au grija zilei de mâine"

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 20 nov 2023, 03:40

Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului României și vicepreședinte PNL, a fost prezentă duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, unde a răspuns la cele mai controversate întrebări.

Alina Gorghiu a fost invitată în platoul emisiunii “40 de întrebări pentru Denise Rifai”, unde a făcut o serie de dezvăluiri despre viața sa personală, dar și despre activitatea în lumea politică. Președintele interimar al Senatului României și vicepreședinte PNL a vorbit în cadrul emisiunii și despre averea pe care o are, mai exact, despre terenul din Mogoșoaia.

Cât de bogată este Alina Gorghiu? Președintele interimar al Senatului României a vorbit despre terenul pe care îl deține în Mogoșoaia: "Suntem niște oameni care nu au grija zilei de mâine"

Este un întreg scandal legat de cele 1.100 de hectare din teritoriul comunei Mogoșoaia, care ar urma să devină Sectorul Zero, un nou teren de joacă pentru dezvoltatorii imobiliari. O parte din terenuri au trecut deja din proprietatea cetățenilor în domeniul public, cu acceptul proprietarilor care le-au cedat. Restul urmau să fie expropriate, dar o serie de procese în instanță au blocat întreg procesul.

La mijlocul lunii decembrie, primarul a declanșat procedura de expropriere a 328 de hectare de teren, deținute de 276 de proprietari.

Aceștia ar urma să fie despăgubiți cu 1,7 euro/mp de teren, în condițiile în care terenurile din Mogoșoaia pot valora și de peste 30 de ori mai mult. Primăria le-a transmis proprietarilor că, dacă nu sunt de acord cu suma oferită, pot să cedeze benevol 39% din suprafața pe care o dețin și vor primi restul de 61% în altă parte a comunei, potrivit institutiilestatului.ro.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Printre proprietarii de terenuri din Mogoșoaia se numără și Alina Gorghiu împreună cu părinții ei. Astfel, Denise Rifai a întrebat-o în cadrul emisiunii cât de bogată este. Iată care a fost răspunsul președintelui interimar al Senatului României.

"Depinde cine întreabă. Suntem niște oameni care nu au grija zilei de mâine. Avem niște salarii decente, câștigăm bine, avem doi copii sănătoși, și cred că pentru noi este mai important aspectul acest decât orice.

Cu privire la terenul din Mogoșoaia, trebuie să fac o precizare, pentru că atunci când se vorbește despre scandalul cu primarul de la Mogoșoaia, recentul scanda, lumea uită să spună că este de acum 20 și ceva de ani. Fac și eu și soțul meu investiții, mai luăm terenuri, avem apartament, casă. Am îndeplinit toate condițiile, cu credit făcut. Sunt foarte mulți care au aplicat pentru case de la ANL în perioada aceea.
Întrebarea este dacă eu am voie sau nu am voie? Dacă făcând politică, nu aveam voie la momentul acela, nu aveam altă casă pe numele meu, nu aveam proprietate privată. Cred că dacă legea îți permite, poți să faci o achiziție în termenii stabiliți, repet, de lege",
a declarat Alina Gorghiu.