Cât de importante sunt limbile străine astăzi? Iată 3 motive pentru care ar merita să fii atent la orele de engleză

Author: Alina Petre
Actualizat: 16 dec 2022, 10:31

În ziua de astăzi, indiferent de ce țară, ori regiune vorbim, la nivel global, limbile străine, în special nelipsita engleză, cântăresc covârșitor atunci când vine vorba de angajarea la un loc de muncă, ori de simpla posibilitate de a te descurca în străinătate, atunci când pornești entuziasmant, și plin de avânt în vacanță.

Poate că în copilărie, ori în adolescență, nu ți-a plăcut atât de mult să asiști la orele de engleză, ori de franceză, din cadrul școlii, ori a liceului, tocmai de aceea astăzi te regăsești în imposibilitatea de a-ți cataloga clar nivelul la limbă, și abilitățile de scriere și vorbire. Acest lucru se întâmplă, de cele mai multe ori, pentru că înveți engleza, ori franceza, fugitiv, din diverse filme, ori melodii, iar anumite expresii se prind de mintea ta trecător, nereușind să-și fixeze bazele meritate, pentru a avea parte de o înțelegere în detaliu a problematicii lingvistice a fiecărei limbi străine.

Iată 3 motive pentru care merită să cunoști limbi străine, ori dacă deja ai anumite capacități în acest sens, ar merita să le aprofundezi mai în detaliu:

Te ajută la angajare

Extrem de importantă este capacitatea angajatului de a cunoaște în detaliu, atât scris, cât și vorbit, limba engleză, iar, de preferat, atât pentru bonusul său salarial, cât și pentru angajatorul său, încă o limbă de circulație națională. La momentul actual, pe piață, cele mai bine plătite limbi străine, atât în domeniile de call center, cât și în cele de resurse umane, ori financiare, sunt franceza, germana, spaniola, italiana, și limbile rare, precum, chineza, maghiara, persana, și lista poate continua.

Investește mai mult timp orelor de studiu pentru limba străină, și vei ajunge să-ți mulțumești în viitor pentru acest lucru!

Sunt inevitabile atunci când călătorești

Cu toții iubim să călătorim! Ce ar fi o plimbare în Londra, fără posibilitatea de a interacționa, măcar puțin, cu un nativ la orașului? Cel mai probabil ar deveni o mică mascaradă, în care tu te explici mai mult prin limbajul semnelor, iar interlocutorul tău este confuz, și nedumerit. Dacă ești mamă de adolescent, alege să îi acorzi copilului tău șansa de a învăța prima limbă de circulație națională, achiziționându-i cursuri de engleză pentru adolescenți, de pe site-ul englezacopii.ro, și permite-i astfel, să facă primii pași pentru a se descurca în viața sa viitoare de adult!

Poți citi orice carte

Știm deja că țara noastră nu se poate lăuda cu o traducere a numeroaselor cărți existente la nivel global. Până când vom ajunge să prezentăm o statistică convingătoare și la acest capitol, este recomandat să cunoști măcar limba engleză, la un nivel avansat, pentru a avea parte de orice carte ți-ar putea atrage atenția.

Educația, și pilonii pe care îi punem în acest sens, încă din primii ani din viață, vor cântări enorm în etapa de maturitate. Construiește-ți drumul spre succes în fiecare zi, și bucură-te de puterea pe care ți-o aduce cunoașterea!

Sursa foto: pixabay.com

 

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.