Cât de periculoasă este dieta cu apă: Dr. Monica Pop „După 9 zile ajunsesem în pragul accidentului vascular”

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 26 aug 2024, 12:53

Cât de periculoasă este dieta cu apă

Sursa: Captură YouTube

Dr Monica Pop, a vorbit, duminică, în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai” despre pericolul care stă ascuns în spatele dietelor.

În cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Dr. Monica Pop a abordat un subiect de mare actualitate: pericolele dietelor extreme, cum ar fi dieta cu apă. Specialistul a dezvăluit impactul devastator al acestei diete asupra sănătății, relatând propria experiență în care, după 9 zile de alimentație exclusivă cu apă, a ajuns în pragul accidentului vascular.

Dr Monica Pop în pragul accidentului vascular după dieta cu apă

Invitată în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, duminică, 25 august 2024, cunoscutul medic oftalmolog Dr. Monica Pop, a vorbit despre dietele duse la extrem, dar și despre pericolul în care se pot afla tinerele care recurg la astfel de diete, cum ar fi cea cu apă.

Denise Rifai a ținut să menționeze faptul, că în urmă cu 15 ani, renumitul medic a recurs la o astfel de dietă.

Mai exact, aceasta nu a consumat nici un fel de aliment timp de 9 zile, după ce într-o zi a apelat la un artificiu vestimentar. Monica Pop a fost nevoită să își cumpere o bluză cu câteva numere mai mici în care era conștientă că nu va putea să intre. Astfel, în cele 9 zile de dietă medicul a consumat doar o ceașcă cu cafea fără zahăr pe zi, iar pe parcursul zilei consuma apă plată atât cât îi cerea organismul.
Cu ajutorul acestei diete, dr.Pop a scăpat de numai puțin de 40 de kg. Mulțumită de aceste rezultate, femeia a recomandat-o atunci tuturor persoanelor sănătoase. În prezent dieta cu apă a ajuns o modă printre vedetele din România. Deși, Monica Pop era pentru această dietă cu apă, în momentul de față ea nu o mai recomandă și chiar o consideră extrem de periculoasă.

„După 9 zile în care nu am mâncat absolut nimic, eu ajunsesem în pragul accidentului vascular.”,

a declarat Monica Pop.

Citește și: Monica Pop, demontează mitul mușețelului. Românii îl folosesc greșit ca leac băbesc „Sunt oameni care și-au pierdut vederea de la leacuri dintr-astea”

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”

Cât de periculoase sunt dietele drastice la care recurg româncele?

Deși a ținut timp de 9 zile dieta cu apă și a reușit să slăbească până la 40 de kg, medicul oftalmolog, Monica Pop, nu mai recomandă această dietă și crede că este foarte periculoasă. Întrebată de Denise Rifai cât de periculoasă poate fi o cură de slăbire drastică medicul a precizat:

„În primul rând presa a preluat greșit. Niciodată nu am făcut o dietă cu apă. Dimpotrivă! Nu am băut apă. Asta ar fi fost foarte important să beau, dar pentru că nu mâncam nimica, nu îmi era sete. Mi-am pus lângă mine o sticlă cu un capac roșu, să îmi atragă atenția. Nu îmi atrăgea nimic. Și într-adevăr, 9 zile nu am mâncat nimic. În 9 zile m-am dezumflat foarte tare. Deci, am slăbit câteva kilograme și într-un magazin, erau în spatele meu două doamne mai în vârstă, hipoacuzice și una zice „uite-o pe aia de la ochi” și cealaltă a zis „nu este aia, că aia este mai grasă” și mi-a plăcut foarte mult că a zis așa și în acea zi m-am dus la spital fără mașină, că așa a fost, nu mai știu de ce și aveam ochelari de soare. Portăreasa zice: „Nu aveți voie să intrați aici” Deci, nu m-a recunoscut și foarte bine m-am simțit pentru treaba asta.

Însă, deci vă spun, nici vorbă de dietă cu apă, dar într-adevăr nimic nu am mâncat 9 zile. După aceea, nu am mai putut să mai țin pentru că după 9 zile mi-a fost rău, nu m-am simțit foarte bine și foarte necăjită... Și am făcut o observație, pe care o recomand tuturor, mâncăm prea mult. Fără discuție. Și atunci, am redus...nu am gândit logic asta, s-a întâmplat, pentru că m-a sunat o prietenă, exact când eram la masă, să mă roage pentru un bolnav. Și vorbind cu ea mâncasem foarte puțin și mi-am dat seama când m-am întors la masă că nu îmi mai era foame, după puțină mâncare.

A doua zi, s-a întâmplat la fel. Ea mi-a dat telefon să întrebe ce este cu bolnavul acela, și exact la fel s-a întâmplat. Am plecat de acolo, am mâncat puțin și când m-am întors nu mai îmi era foame. Și mi-am dat seama că senzația de sațietate se pune foarte repede și că mâncăm mult prea mult. Și asta a fost baza. Am slăbit 37 de kg, dacă nu chiar 40 și într-adevăr s-a schimbat viața din toate punctele de vedere.”

Citește și: Dr. Monica Pop duce o grea bătălie cu cancerul de colon de 11 ani de zile! Ce tratament a ales după cele 5 operații

În concluzie, Dr. Monica Pop a subliniat pericolele extremelor dietelor cu apă, împărtășind experiența personală în care a ajuns aproape de accidentul vascular după 9 zile fără niciun fel de aliment. Deși a reușit să slăbească rapid, medicul subliniază acum riscurile majore ale unor astfel de practici și recomandă evitarea dietelor drastice pentru a preveni problemele grave de sănătate.

 


În ediția de vineri, Patrick și Bianca au avut parte de o întâlnire în Camera Roșie, unde au discutat despre Virginia, iar Giuly a izbucnit în lacrimi amare.