România va intra în al patrulea val al pandemiei de coronavirus în această toamnă. Astfel, managerul Institutului „Marius Nasta” atrage atenția asupra pericolului care vine o data cu noul val pandemic.
Valul patru, periculos pentru omenire
Varianta Delta, noua tulpină a Covid-19, poate păcăli anticorpii organismului care au fost obținuți prin vaccinare, natural sau în urma trecerii prin boală.
Managerul Institutului “Marius Nasta” din București a dezvăluit cum își schimbă caracteristicile tulpina Delta, iar astfel numărul persoanelor infectate este în creștere.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Citeste si: Germania ar urma să înăsprească restricţiile pentru persoanele nevaccinate
“ Acea liniște pe care ne-am creat-o uitându-ne la pandemia de acum 100 de ani, în care imunitatea de masă, cea în care știam că 70 la sută din persoane – fie că trec prin boală, fie că sunt vaccinate – este liniștitoare, în acest moment nu cred că este o variantă care să ne aducă liniște, pentru că nu vorbim de un virus gripal, ci vorbim de un virus care are o structură care își modifică caracteristicile, care are în acest moment nu doar capacitatea de a infecta mai ușor alte persoane, dar are și capacitatea de a-și masca receptorii, de a face un joc în interiorul organismului nostru atunci când intră, astfel încât să nu fie recunoscut de anticorpii pe care organismul i-a format, indiferent dacă am trecut prin boală sau am fost vaccinați. Prin urmare, lucrurile sunt puțin mai serioase dacă vorbim din punct de vedere al perspectivei medicale și al provocărilor pe care le aduce acest virus în acest moment pentru om .” a spus Beatrice Mahler.
Masca, scut de protecție împotriva noii tulpini
Managerul Institutului „Marius Nasta” susține că oamenii care s-au infectat cu noua tulpină, au făcut-o dn cauză că au petrecut în aer liber, fără să poarte masca de protecție.
În acest moment, în România este raportat un număr mic de cazuri de infectare cu varianta Delta, însă evoluția valului patru este pe un plan ascendent, iar de la o săpămână la alta situația se poate schimba dramatic.
Citeste si: Alertă pentru cei care au făcut prima doză cu Pfizer! Reacții alergice după ce s-au vaccinat
“ În acest moment, România încă are o incidență scăzută a cazurilor, raportat la ce se întâmplă în țările învecinate, însă ar fi foarte bine ca toți cei care știu că ajung în locuri aglomerate ar lua ca măsură de precauție existența unei doze de anticorpi care să-i protejeze de o eventuală infectare, pentru că astfel de situații, chiar dacă vorbim de mediul exterior, de locuri care în acest moment nu prevăd masca, în condițiile în care varianta delta există la una dintre persoanele aflate în zona respectivă, ea poate să fie luată extrem de ușor, pentru că are un risc crescut de contagiune .” a mai explicat Beatrice Mahler.