Cat de periculos este sa speli carnea de pui inainte de a o prepara

Autor: D.I. Editor: Daniela Iliuta
Actualizat: 28 feb 2017, 12:37

Obisnuiesti sa speli carnea de pasare inainte de a o prepara? Potrivit reprezentantilor Agentiei pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie, aceasta este o greseala care va poate imbolnavi grav.

Acest obicei, spun specialistii, nu face altceva decat sa imprastie in bucatarie Campylobacter, o bacterie care se gaseste in carnea cruda de pasare, in laptele nepasteurizat si in apa netratata.

Bacteria se imprastie cu usurinta prin bucatarie, pe haine si pe echipamentele de gatit. Odata ajunsa in corp, acest microorganism cauzeaza dureri abdominale, diaree severa si voma, iar in cazuri mai grave poate duce la leziuni grave ale nervilor.

Cititi continuarea pe kfetele.ro.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”