Cat de vigilenti sunt vamesii si politistii in cazul tigarilor de contrabanda! Reportaj marca STIRILE Kanal D

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:12

Ar trebui sa fie jale mare in randul celor care fac contrabanda de tigari.

Nu de alta, dar nu e saptamana în care politistii si vamesii sa nu captureze sute de mii de pachete aduse ilegal în tara! Reporterii Stirilor Kanal D au vrut sa vada cat de mare este efectul acestor actiuni.

V-ati obisnuit cu mascatii care sparg usa cu berbecul si intra cu forta peste suspecti? Ei bine, iata tactica noua... De ce sa spargi frumusete de poarta cu interfon cand se poate rezolva cu vorba buna?!?

Pana si evazionistii s-au obisnuiti cu astfel de actiuni.

Nu mai sunt surprinsi de interventia mascatilor. VA prezentam imagini de la o razie care a avut loc recent, in capitala. Zilnic, atat la vama cat si in diferite orase din tara au loc zeci de actiuni de acest fel. Ne-am pus o intrebare legitima- si oferta?

Politistii si vamesii se lauda cu peste o suta de milioane de tigari confiscate in fiecare an! Atunci ar trebui sa gasim cu greu pe piata tigari de contrabanda.
Piata Obor, Bucuresti!  Dupa o plimbare scurta, am identificat si oferta... de contrabanda.
„Ne mai controleaza, mai vin pe aici… Dar o rezolvam. Nu raman niciodata fara(n.r. tigari).”, spune un vanzaor ambulant de tigari.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Cea mai mare captura a fost realizata in Portul Constanta, in 2012. Peste 450 de mii de pachete de tigari confiscate, atentie, intr-o singura zi! In comparatie, aceeasi captura a fost realizata de vamesii din Maramures in 6 luni.

Pentru ca sunt atat de multi comercianti, politistii spun ca nu reusesc sa-i identifice pe toti.

Unde mai pui ca vanzatorii miros imediat ca sunt urmariti... Reprezentantii industriei tutunului au calculat ca in fiecare an, la noi in tara patrund 7 miliarde de tigari de contrabanda. In acelasi timp, politistii si vamesii confisca in jur de 140 de milioane de tigarete. Asta inseamna ca la fiecare tigara retrasa, alte 2 pachete trec de vigilenta autoritatilor.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.