Cât este de importantă calitatea materialelor din care este realizat un sistem pluvial?

Author: R.V.

În planul de construcție sau de renovare a acoperișului casei un loc aparte trebuie să îl ocupe sistemul pluvial.

Având rolul de preluare a apei pluviale de pe suprafața acoperișului și de direcționare a acesteia departe de pereții casei, un sistem pluvial rezistent, realizat din materiale de calitate, poate salva locuința de la eventuale intervenții de renovare și asigură confortul persoanelor care trăiesc în interiorul ei.

De ce este atât de importantă calitatea materialelor în construcția unor sisteme pluviale?

Calitatea materialelor are un impact semnificativ asupra duratei de viață a sistemului de scurgere pentru apa pluvială, influențând rezistența acestuia și diminuând șansele ca, ulterior, să fie necesare anumite reparații.

De asemenea, și montarea corectă a elementelor componente ale sistemul pluvial, efectuată de muncitori calificați, contribuie la creșterea rezistenței acestuia și la îndeplinirea cu succes a scopului pentru care a fost conceput.

Ce beneficii aduce instalarea corectă a unui sistem de scurgere a apei pluviale?

Așa cum vom vedea în cele ce urmează, aceste beneficii nu pot fi trecute cu vedere sau ignorate de îndată ce vor fi conștientizate. Astfel, în ceea ce privește montarea corectă a unor sisteme pluviale, avantajele sunt:

  • evitarea stagnării apei provenite din precipitații pe suprafața acoperișului pentru perioade mari de timp și preîntâmpinarea apariției algelor filamentoase și a mirosului specific, neplăcut;
  • evitarea deteriorării materialului din care este construit acoperișul, ca urmare a scurgerii deficitare a apei pluviale cauzate de un montaj incorect al sistemului pluvial;
  • reducerea riscului de apariție a infiltrațiilor de la nivelul acoperișului și, implicit, a riscului apariției mucegaiului în camerele de la nivelul superior;
  • evitarea deteriorării pereților de rezistență ai casei, prin împiedicarea scurgerii apei de pe acoperiș pe aceștia;
  • menținerea rezistenței fundației prin împiedicarea scurgerii apei pluviale la baza casei.

RoofArt – sisteme de scurgere a apei pluviale, de calitate nordică

Realizat din oțel suedez SSAB, sistemul pluvial Scandic® oferit de către firma RoofArt este recunoscut pe piața din România ca fiind unul dintre cele mai rezistente și net superioare din punct de vedere calitativ. Rezistența oțelului suedez este de-a dreptul uimitoare, acesta făcând față cu brio atât temperaturilor scăzute și celor ridicate, de până la 100 de grade Celsius, cât și intemperiilor (vânt, ploaie, apă sărată, gheață, radiații UV și altele).

Unul dintre cele mai mari avantaje ale oțelului nordic din care este realizat performantul sistem de scurgere a apei pluviale oferit de către RoofArt este rezistența excelentă. De asemenea, compoziția materiei prime din care sunt realizate aceste sisteme garantează menținerea culorii pentru un timp îndelungat și rezistență sporită la zgârieturi, radiații ultraviolete și rugină. Protecția anticoroziune este și ea asigurată de către stratul de zinc de 275 gr/mp regăsit în componența oțelului nordic, iar garanția anticoroziune de 30 de ani confirmă acest lucru.

Proprietarii și constructorii implicați în procesul de renovare sau de proiectare a acoperișului trebuie să știe că sistemul pluvial Scandic® are o durată de viață impresionantă, contribuind, pe toată această perioadă, la protejarea mediului înconjurător. Acoperirea patentată GreenCoat® ajută la reducerea emisiilor de noxe, grație înlocuirii componentelor chimice folosite în vopselurile clasice cu unele bio, prietenoase cu natura. Astfel, această tehnologie SSAB face ca sistemele pluviale RoofArt să fie singurele de pe piață care conțin o acoperire bazată pe un conținut impresionant de material regenerabil.

Investiția permanentă a companiei în utilaje performante, de ultimă generație, și în dezvoltarea continuă a portofoliului de produse și servicii oferite, are ca scop final oferirea unora dintre cele mai trainice sisteme pluviale de pe piață. Elementele unice adăugate acestor sisteme contribuie la îndeplinirea cu succes a rolurilor pentru care au fost create. Dintre acestea, amintim:

  • colțarul interior/exterior cu brățări de jgheab incluse;
  • capacul de jgheab dotat cu garnitură de etanșare;
  • modalitatea de închidere a brățărilor de jgheab și burlan printr-un sistem de tip click;
  • elementul de colectare a apei pentru folosire ulterioară.

Așadar, acum că importanța materialelor din care sunt realizate sistemele pluviale este cunoscută, se cade să-i acordăm o atenție deosebită pe viitor, în momentul construcției sau renovării sistemului de învelitoare.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.