Cât este de sănătoasă apa îmbuteliată de pe rafturile magazinelor: „Ne putem trezi cu tot felul de boli”

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 29 apr 2023, 07:05

Cât este de sănătoasă apa îmbuteliată de pe rafturile magazinelor

Sursa: Istock

S-a aflat cât este de sănătoasă apa îmbuteliată de pe rafturile magazinelor. Tocmai din cauza acestui lucru, mai multe magazine au fost amendate, deoarece nu au respectat normele sanitare impuse.

S-a aflat cât este de sănătoasă apa îmbuteliată de pe rafturile magazinelor, după ce mai multe nereguli au fost constatate din acest punct de vedere.

Cât este de sănătoasă apa îmbuteliată de pe rafturile magazinelor

Mai mulți comercianți au primit amenzi din partea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, după ce s-a desoperit că țineau baxurile de apă în soare sau în zone cu temperaturi foarte mari.

„Din păcate transferul dintre ambalaj și produs este foarte frecvent la temperaturi foarte înalte. Dar nu doar apa, ci și guma de mestecat, dacă o lăsăm în mașină în pachetele acelea de plastic, tot felul de produse alimentare lăsate în mașină, unde crește temperatura la 70-80 de grade, trebuie să fim mai atenți și mai responsabili.

Însă, de cealaltă parte, când mergem să cumpărăm dintr-un magazin, aceasta trebuie ținută la temperatura pe care o dă producătorul.

Dacă ne uităm pe eticheta produselor de apă minerală, sucuri carbogazoase, acolo au instrucțiuni de utilizare din punct de vedere al păstrării și depozitării.

Citeste si: Dunărea, aproape să ajungă la un minim istoric. Încep să se vadă epavele navelor scufundate în Al Doilea Război Mondial

Cred că acest lucru, doar de a face profit, indiferent de ceea ce se întâmplă, cred că ar trebui mult mai tare sancționat și nu numai prin sancțiuni contravenționale, ci și prin suspendarea activității și ridicarea autorizației de funcționare a magazinului”, a

spus Sorin Mierlea, președintele Inficons, pentru un post televizat, conform romaniatv.net.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Reclamațiile pot fi făcute prin intermediul unei aplicații

O aplicație a fost lansată, tocmai pentru a-i ajuta pe oameni să reclame astfel de situații care pot duce la consumul unei ape ce poate pune sănătatea în pericol.

„Am pus la dispoziție aplicația gratuită InfoCons de unde se pot face direct reclamații. Să nu mai stea oamenii cu mâinile în sân, fie că este vorba de călătoria cu trenul  unde de foarte multe ori suntem supărați dar nu înțelegem că avem dreptul la despăgubiri și trebuie să facem

reclamații, fie că vedem un agent economic care păstrează apa în condiții improprii, este foarte important să fim mai proactivi, iar de cealaltă parte să înțelegem că toate aceste lucruri ne afectează calitatea vieții și sănătatea.

Iar când luăm o apă minerală care nu a fost păstrată conform și o bea un copil sau un minor, după aceea ne putem trezi cu tot felul de boli.

Să nu uităm că suntem pe primul loc la nivelul Uniunii Europene la toate tipurile de cancer, pe toate grupele de vârstă, boli cardiovasculare, accidente cerebrale și obezitate infantilă. Și așa facem un efort, când de cele mai multe ori avem chiar la chiuvetă apă potabilă.

Citeste si: VIDEO Momentul uluitor în care un rechin alb atacă un scafandru! Totul a fost surprins de camere

Trebuie să începem să ne punem acest semn de întrebare, dacă pe perioada caniculei sau a verii cumpărăm apă îmbuteliată, să citim neapărat eticheta cu modul de depozitare al produsului și să fim atenți de unde o cumpărăm. Pentru că, din păcate, în goana aceasta după profit, avem agenți economici care aproape își bat joc de consumator”, a mai spus acesta.