Cat i-a costat Pastele pe romani anul acesta

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 06:50

Asa suntem noi, romanii: nici nu vrem sa auzim de necazuri si saracie cand vine vorba de petrecere si sarbatoare.

Numai pe pasca si cozonacii pusi pe masa de Paste am cheltuit mai bine de 20 de milioane de euro. Comerciantii se lauda ca au vandut peste 8 milioane de cozonaci si 180 de milioane de oua. La asa vanzari, profiturile au fost pe masura!

Am respectat si anul acesta traditia de Paste si inca o data am umplut mesele cu tot ce ne-a cazut in mana. De Inviere, am ciocnit 180 de milioane de oua care ne-au scos din buzunare peste 100 de milioane de lei.

Si daca anul trecut romanului nu prea i-a picat bine carnea grea de miel, anul asta nu s-a mai uitat nici la pret si nici la sanatate. Vanzarile au fost mai mari astfel incat orice amarat a avut pe masa o bucatica de friptura. Un miliard de lei ne-au costat mieii de Paste. Si vorbim numai despre cei pe care producatorii i-au trimis la abatoare. Dar mai sunt si oameni care ii cresc in gospodarie sau ciobani care vand de ani buni cunoscutilor.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cea mai mare vanzare a fost la cozonaci si pasca. S-au vandut aproape 8 milioane de cozoanci si 700 de mii de bucati de pasca.

Si cum toate aceste bunatati trebuie stropite cu ceva, ca doar o data-n an e Pastele, vinul a curs rauri.  Astfel, s-au consumat peste 40 de milioane de litri la care s-au adaugat alte 4 milioane de litri de spirtoase: tuica, palinca si vodca, dar si visinata, preferata doamnelor.

Dupa mesele copioase, romanii se dreg cu fructe si legume. Comerciantii sunt multumiti de vanzarile din acest an.