Cat mai rezista Ucraina? Tensiunea in partea estica a tarii creste de la o zi la alta

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:28

Prorusii cer „ruperea” de Ucraina si proclamarea independentei regiunilor rusofone, iar autoritatile de la Kiev au trimis deja trupe in zona!

Cel putin 4 oameni si-au pierdut viata pana acum in luptele dintre cele doua tabere, iar mai multe persoane au fost ranite. Urmeaza un raboi civil la granita cu Romania?!

Ucraina n-are pace nici in al doisprezecelea ceas! De cand Crimeea a fost anexata de Rusia, estul tarii „arde” la foc mocnit! Daca pana acum, ucrainenii prorusi au protestat pe strazile din Donetsk si Lugansk si au arborat drapelul Rusiei in institutiile publice, in ultimele zece zile, militantii prorusi au pus mana pe arme!

Si Kiev-ul a trecut la actiune.

Guvernul ucrainean a demarat deja o „operatiune antiterorista” in estul tarii, acolo unde mai multe institutii publice sunt sub controlul militiilor proruse. Orasul Kramatorsk s-a transformat in camp de lupta! Patru oameni si-ar fi pierdut viata pana acum, in timpul schimburilor de focuri de arme dintre militantii prorusi si serviciile de securitate ucrainene. Pana la urma, trupele venite de la Kiev au preluat controlul asupra unui aerodrom. Prorusii, insa, n-au plecat acasa.
Ba din contra, victoria rivalilor de la Kiev i-a inversunat si mai rau!

Manifestantii prorusi i-au cerut ajutorul lui Vladimir Putin, pentru a face fata trupelor de la Kiev. Vrajba dintre militantii prorusi si ucraineni e atat de mare incat pana si localnicii de aici au iesit in strada. Oamenii au incercat sa formeze o baricada in calea trupelor de la Kiev, si au cerut trupelor venite de la Kiev sa se intoarca acasa.
De cealalta parte, Rusia a testat o racheta balistica intercontinentala de tip Topol, capabila sa transporte incarcatura nucleara.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Nici Ucraina nu sta in asteptare, ci isi intareste rezistenta in fata razvratitilor. Mai multe blindate, dar si trupe din cadrul fortelor speciale supravegheaza acum estul statului, din apropierea orasului Slaviansk. Separatistii care nu vor depune armele vor fi „lichidati”, ameninta comandantul operatiunii.

Inversunati din cale-afara pe compatriotii care cer deslipirea de statul din care fac parte, ucrainenii ataca cu orice prind in cale. A experimentat-o pe propria piele un candidat prorus la alegerile prezidentiale, care-a fost improscat cu faina si spray-uri colorate.

De la Kremlin, Vladimir Putin cere ONU  „condamnare clara” a actiunilor „anticonstitutionale” ale Kievului. El a avertizat-o pe Angela Merkel, cancelarul german, ca Ucraina se afla pe marginea razboiului civil, dupa ce Kievul a trimis armata împotriva separatistilor din estul tarii.

Numai ca cererile de la Kremlin nu au ecou peste ocean. Washingtonul pregateste împreuna cu aliatii sai noi sanctiuni împotriva Moscovei si ii cere presedintelui rus Vladimir Putin sa inceteze sa mai „destabilizeze” aceasta tara.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.