Ciorba de perișoare este una dintre cele mai apreciate tipuri de ciorbă din țara noastră. Nu oricine știe însă cum să prepare perișoarele, în așa fel încât să iasă pufoase și gustoase.
Cât orez trebuie să conțină perișoarele perfecte
Dacă vă place ciorba de perișoare, dar nu ați încercat să o preparați până acum, de teamă că nu o să vă iasă, încercați să respectați câteva trucuri.
Cantitatea de orez din perișoare este foarte importantă. Este adevărat că sunt persoane care nu pun deloc orez în perișoare, dar trebuie să știți că acest ingredient este cel care le face pufoase.
La fierbere, orezul se umflă și astfel, perișoarele dumneavoastră nu se vor desface și vor avea un gust delicios.
Ca o regulă generală, la 500 de grame de carne tocată, puneți 50 de grame de orez.
Un alt aspect important este și tipul de orez pe care îl folosiți. Astfel, pentru perișoare, ideal este orezul cu bobul rotund.
Cum se prepară ciorba de perișoare
Acum, că ați aflat cât orez trebuie să puneți în perișoare, vă dezvăluim și cea mai bună rețetă de ciorbă de perișoare.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Iată de ce ingrediente veți avea nevoie pentru perișoare:
- 500 grame de carne tocată
- 50 grame orez
- un ou
- o ceapă mai mică
- pătrunjel
- sare
Ingrediente pentru ciorbă:
- o ceapă
- doi morcovi
- un ardei gras, de preferat roșu
- o bucată de țelină
- 500 ml de suc de roșii
- borș
- leuștean
- sare
Curățați legumele pentru ciorbă, spălați-le și puneți-le la fiert în apă cu sare.
Până fierb legumele, apucați-vă să preparați perișoarele.
Perișoarele ideale se prepară din carne puțin mai grasă, nu de pui sau de curcan. Totuși, indiferent ce fel de carne preferați, încercați să cumpărați bucăți întregi și să le tocați dumneavoastră acasă.
Curățați ceapa, spălați-o și dați-o prin răzătoarea mare, ca să nu se simtă bucăți în perișoare.
Într-un castron, puneți carnea de perișoare, adăugați ceapa, oul, orezul, sare, piper și pătrunjel tocat cât mai mărunt.Amestecați foarte bine cu mâna toate aceste ingrediente. După aceea, umeziți-vă mâinile și începeți să formați perișoarele. Acestea trebuie să fie de mărimea unei nuci.
Când legumele au fiert, începeți să adăugați perișoarele în ciorbă. Acestea se vor ridica la suprafață, atunci când sunt fierte.
Ca să nu dați greș, gustați însă din perișoare, ca să vă asigurați că orezul nu este tare. Adăugați sucul de roșii și borșul și mai lăsați ciorba să dea în câteva clocote.
Aveți grijă să spumați ciorba, din când în când. După ce este gata, opriți focul și adăugați leușteanul tocat. Acoperiți oala și lăsați-o așa, măcar 10 minute.