CAT TE COSTA? A grija cand vrei sa cumperi un produs second-hand

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 02 oct 2020, 16:20

Cine nu are nevoie de un televizor, un frigider sau un cuptor cu microunde? Ce sa mai vorbim despre telefoane mobile, tablete sau laptopuri…

Ceva,ceva, tot creste in tara asta. E vorba de comertul cu electronice si electrocasnice. Va dau un singur exemplu. In primele 3 luni ale acestui an, numai in sectorul telecom: telefoane si alte accesorii s-au inregistrat vanzari de 117 milioane de euro. Multi, insa, aleg varianta la mana a doua. In acest caz, o afacere buna la pret se poate transforma intr-un dezastru. Ca sa evitam asta, am adunat cateva sfaturi.



Cumperi la mana a doua si nu esti atent? Te trezesti cun un telefon bun pentru… aruncat! Primul pas: verificati pretul unui model identic intr-un magazin sau pe internet. Analizati cu atentie toate specificatiile tehnice.

„Sunt anumite coduri pe care le putem folosi pentru a verifica telefonul. Coduri care ne ajuta sa vedem daca telefonul merita sau nu. Internetul este plin de coduri pentru diferitele sisteme de operare si acele coduri le putem folos in favoarea noastra!”

Aceste coduri iti dau informatii despre baterie, durata de functionare si performantele softului.
„In momentul in care luam un telefon cu touch screen, mare atentie la dispalay. Daca avem un display spart, crapat sau chiar zgariat, putem avea problem pe termen lung.”, ne mai spun specialistii. In plus, „acumulatorul, dupa un an si jumatate de utilizare la maxim, poate sa cedeze. Poate sa tine mult mai putin.”

Sunteti inca in dilema? Nou sau second hand? Trei intrebari va rezolva problema.

Pentru cat timp aveti de gand sa folositi aparatul respectiv? Electronice si electrocasnice pentru o viata, nu exista, dar, ganditi-va cat de repede vreti sa le schimbati.La ce o sa folositi aparatura respective? Alta chestiune importanta. In plus, bugetul pe care il aveti la dispozitie trebuie sa va directioneze spre un anumit sector: nou, mai scump, sau sh, mult mai ieftin…

Specialistii nu se inghesuie sa recomande plasmele si LCD-urile la mana a doua.
De ce? Multe component au o durata de viata limitata!

Daca se defecteaza placa de baza, atunci televizorul trebuie transportat la service-ul oficial. Orice alt atelier nu va mai poate ajuta.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Un frigider poate sa treaca de mai multe ori pe la service. Numai ca...„Reparatiile pot pleca de la 70 de lei si pot ajunge pana la 400, 450 de lei, depinde de defectiune.”



O simpla cautare pe internet poate scoate la iveala hibele sau problemele ascunse ale modelului respective. Pe diferite forumuri, oamenii posteaza comentarii, asa ca puteti invata din greselile altora, fara sa le comiteti si dumneavoastra.

Masina de spalat, cuptor cu microunde… Orice cumparati la mana a doua, cautati mai intai cele mai frecvente defectiuni.

Sa intelegem un lucru simplu: O afacere extraordinara, fantastica, prea buna, de fapt, chiar nu exista.!In
final, sfatul de data trecuta ramane valabil. Mare grija la banii dumneavoastra! Dispar, de parca s-ar evapora! Pe data viitoare!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.