CAT TE COSTA. Cat de util este mersul la sala si de la ce varsta poti sa te apuci si ce efect au exercitiile asupra sanatatii?

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:56

Astazi ne-am propus sa discutam despre câteva mituri legate de acest mod de a face sport. Urmeaza rubrica Stirilor Kanal D, „Cat te costa”!

Sa faci sport, sa fii sanatos. Sunt planuri importante pentru toata lumea. Dar, ce sa vezi? Sanatatea nu e gratuita. Exista, totusi, modalitati pentru a te mentine in forma, cu fonduri reduse. Le analizam pe toate, imediat! Sala de fitness. Pare cea mai simpla metoda pentru a-ti atinge scopul. Pretul unei sedinte pleaca de la cel putin 10, 15 lei. Mai rentabile sunt abonamentele lunare, de aproximativ o suta de lei.

Pentru copiii de pana in 16 ani este recomandat inotul. Sau alte sporturi acvatice. Un instructor personal mareste pretul unui abonament cu cel putin 30 la suta. Dar este necesar pentru ca: „ N-o sa poti obtine rezultate foarte bune antrenandu-te singur. Antrenandu-te cu un antrenor personal vei avea niste obiective. El iti va face niste masuratori, iti va face o fisa personala. ”, spune un instructor.

Instructorii recomanda un program de cel putin 3 sedinte pe saptamana. Odata ajunsi in sala, nu dati iama in aparate. Ridicatul de greutati sau banda de alergare va pot afecta serios incheieturile si articulatiile. Iata un program de antrenament care dureaza numai 40 de minute. Avem nevoie numai de o saltea si cateva greutati.

Incalzirea, cat si antrenamentul propriu-zis pot fi facute fara probleme chiar si acasa.

O varianta ar putea fi un drum pana la un magazin specializat. Sa cumparam greutati, gantere sau alte echipamente sportive. Atentie, insa. Preturile sunt pe masura.

##VIDEO130948##

O banca de forta, fara greutati, trece de 400 de lei. O gantera costa in jur de 30 de lei. O bicicleta, 500, iar o banda de alergare aproximativ 1500 de lei. Chiar si o banala saltea pentru exercitii iti scoate din buzunar peste 40 de lei.

Spre exemplu, o banda de alergare de 1500 de lei se amortizeaza in aproximativ un an. Cat atat costa un abomanet mediu la o sala de forta. Atentie! Doar exercitiile pe banda de alergare nu sunt suficiente!

Sa luam exemplul acestui domn! Face exercitii la aparatele montate in parcul de langa blocul sau. Lesne de inteles, aceste sedinte de antrenament sunt gratuite. Din cand in cand, renuntati la autobuz sau la masina, macar pentru cateva statii.

Mersul pe jos e o metoda foarte buna pentru a te mentine in forma. Unde mai pui ca totul e gratis!

Nu subestimati importanta mersului pe jos! Daca va planificati ca in fiecare zi sa parcurgeti o distanta de cativa kilometri, pe jos, efectele pentru sanatate se vor vedea. Cel putin 20 de minute pe zi, spun specialistii. Liftul este o scurtatura. In schimb, scarile sunt o metoda foarte buna pentru a face miscare.

Oricate exercitii fizice ati face, fara o alimentatie potrivita nu veti ajunge la un nivel satisfacator. Diete si exemple de meniuri pentru a fi sanatos sunt o multime. N-are rost sa le enumeram pe toare. Iata, insa, cateva reguli de bun simt:

Regula 1. 3 mese pe zi plus cateva gustari intermediare

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Regula 2. Evitati sa mancati seara, foarte tarziu

Regula 3. Reduceti cantitatea de carne grasa

Regula 4. Consumati fructe si legume

3 mese principale pe zi sunt suficiente. Evitati sa luati cina foarte tarziu. Carnea grasa, precum cea de porc, nu are ce cauta zilnic in meniu. Fructele si legumele sunt, insa, o necesitate. Sanatatea noastra e cea mai importanta. Sanatatea portofelului, pe locul 2! Nu uitati, aveti mare grija de banii dumneavoastra! Dispar cat ai pocni din degete! Ne revedem sanatosi, data viitoare!

 

 

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.