CAT TE COSTA? Cum faci economie si de unde e mai rentabil sa cumperi legume pentru conservele de iarna

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 13:50

Cum ar arata iarna fara zacusca, muraturi si alte bunatati conservate? Nimeni nu concepe sezonul rece fara el!

Pur si simplu vrem sa avem toate bunatatile pentru sezonul rece. Zacusca, muraturi, castraveti in otet, ardei capia copti. Ce mai? Iti lasa gura apa numai cand rostesti asemenea bunatati. Dar, sa ne revenim.

Ducem discutia la un nivel economic. Sa aruncam o privire la raftul cu produse gata preparate. Zacusca taraneasca, 4 lei si 40 de bani. Cu ciuperci, 5 lei. Si o zacusca de vinete la 3 lei si 85.

Deci, 13 lei si 25 de bani pentru aproape un kilogram de zacusca. Pentru inceput, castraveti murati: 11 lei 69. Muraturile taranesti ne scot din buzunar 14 lei. Adaugam si ardei capia copti la 24 de lei si 69 de bani.

Putin peste 50 de lei pentru 4 kilograme si jumatate de muraturi, castraveti si ardei. Cum procedeaza gospodinele cu experienta? Nimic nu se compara cu mancarea facuta in casa.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce sa mai vorbim de gustul preparatelor de la bunici? Cand vine vorba de muraturi si alte conserve pentru iarna, trebuie sa luam in calcul urmatoarele aspecte.

Materia prima costa cel mai mult.

Trebuie sa cumparam si borcane, daca nu le avem deja. Sa nu uitam de costul gazelor naturale si, bineinteles, de efortul nostru.