Noi ne-am propus sa gasim cea mai ieftina carne de porc. Ce-am descoperit, vedeti in rubrica Stirilor Kanal D „Cat te costa”! Discutam despre lucruri grave, socante le-am putea spune! Intr-un singur an, romanii arunca 5 milioane de tone de alimente. Asta inseamna cam 250 de kilograme de mancare, aruncate, de fiecare roman, in parte.
Sa nu va inchipuiti ca, de sarbatori, situatia e diferita. Cumparam mult, aruncam pe masura.
Unde mai pui faptul ca nutritionistii recomanda o cantitate de cel mult 150 de grame pe zi! Pare putin? In mod normal, carnea de porc ar trebui consumata o data la 2-3 zile! In aceasta perioada, cine nu face excepti? Cel mult zece kilograme de carne de porc.
##VIDEO129004##
Incercam la piata. Pentru ca aici vand cei care au afaceri mici, comerciantii nu-si permit reduceri sau oferte promotionale. Mergem si la un hipermarket. Marile lanturi de magazine isi permit preturi mult mai mari. In acest fel, pretul de achizitie scade si uite-asa apar tot soiul de oferte!
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta
Aici descoperim promotii si reduceri la unele sortimente de
carne. Trebuie doar sa cautam atent, printre rafturi. Incercam, insa, si alta varianta, negociere cu producatorul. Dupa ce cumparati un porc, direct, testati carnea. Mergeti la un cabinet veterinar. In plus, cand cumparam carne, trebuie sa fim atenti la 3 detalii: culoare, miros si textura.Carnea de porc trebuie sa aiba o culoare rosie! Este regula generala. O tenta verzuie, gri sau maronie este semn ca trebuie sa va feriti de carnea respectiva! Mirosul asemanator sulfului sau amoniacului reprezinta un alt indiciu, la fel ca orice mazga sau mucegai pe suprafata carnii!
Ce sa mai spunem? Pofta