CAT TE COSTA. Metode geniale de a face cadouri de 8 Martie fara a cheltui, insa, niciun ban!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:03

Nu putem lasa ocaziile speciale sa treaca fara un cadou sau o atentie pentru cei dragi. Mai ales acum, in saptamana dintre martisor si Ziua Femeii!

Totusi, ce e de facut cand buzunarele sunt goale? Cautam solutii in rubrica Stirilor Kanal D, „Cat te costa?”! Stiti, cu siguranta, expresia: „Dar din dar se face rai!”. Ei bine, darul crestinesc din expresie nu prea are legatura cu atentiile si cadourile pe care le tot schimbam intre noi. Si cate ocazii exista pentru a face cadouri: sarbatori, zile de nastere. Numai bani sa fie! Ei bine, astazi schimbam foaia.

Cautam cadouri gratuite! Exista?

Studiile facute in luna decembrie, anul trecut, ne arata ca romanii au cheltuit, in medie, cate 110 euro pentru cadourile de Craciun. De martisor, suma e mai mica, dar, importanta! Sa discutam acum despre o regula de aur atunci cand vine vorba de cadouri. Trebuie facute din suflet. Da, stiu. Toata lumea cunoaste asta. Si nu prea ati facut economii, nu? Florile si martisoarele oferite din suflet costa!

Sa ne imaginam urmatoarea situatie.

Suntem acasa si nu avem bani. Cum, necum, trebuie sa scoatem din piatra seaca un cadou. Portofelul ne priveste, insa, trist si gol. Ne adresam, acum, gospodinelor. De ce sa cumparati o cutie de bomboane sau de prajituri de la magazinul din colt? Cele facut in casa sunt un cadou mult mai apetisant!

Inteleg la ce va ganditi. Nu e tocmai un cadou... gratuit. Ai nevoie de ingrediente.

Care costa! Cel putin 10, 20 de lei pentru cea mai simpla prajitura. Sa ne aruncam privirea in jur. Cateva cutii mai vechi, fructe confiate... si altele, pe care le consideram nimicuri. Punem fructele, pe straturi diferite, in borcan. Sau cateva dulciuri. Folosim si o fundita, plus un mesaj personalizat, lipt pe borcanel. Atentie! Asigurati-va ca ceea ce folositi nu este expirat! Nu de alta, dar o puteti da serios in bara!

##VIDEO133703##

Prin sertare, mai aveti cateva borcane de dulceata de casa, de toamna trecuta? Aceeasi regula: o fundita, un mesaj personalizat si gata cadoul delicatesa.

La un magazin de fite, un borcan de dulceata de casa costa 20, 30 de lei. Aveti cateva cutii cartonate in care depozitati facturi si alte nimicuri? Sa le transformam in cutii cadou. Intr-un magazin, vom plati pe asa ceva cel putin 20 de lei.

Le infrumusetam cum ne trece prin cap. Ce punem inauntru? O carte! Dar ne costa. Nu vrem sa luam una din biblioteca. Atunci putem opta pentru un carnetel in care notam cateva citate sau versuri care ne-au impresionat.

Sau o reteta speciala, pe care o daruim cuiva pasionat de gatit. O simpla foaie de hartie se poate transforma intr-o miniopera de arta. Pe internet, gasesti o multime de clipuri care te invata secretele origami. Sau, in cativa pasi, afli cum sa faci bijuterii de casa!

Dar, poate ca avem doua maini stangi si nu vrem sa ne aventuram atat de departe. Nicio problema! Cu abilitati minime pe calculator putem face un CD personalizat cu muzica preferata a persoanei dragi.

In magazin, ne-ar costa peste 40 de lei. Cu diverse programe de editare pe care le putem descarca si pe mobil, gratuit, putem face un montaj cu pozele celor apropiati. Un cadou rapid si personal. Pretul unui album foto comandat la un magazin special trece lejer de o suta de lei. Tot pe tableta sau laptop putem crea etichete personalizate cu numele celor dragi. Sau un cupon gratuit pe care il oferim iubitei sau iubitului pentru o plimbare in parc. E nostim, personal si denota ca avem imaginatie!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

La tarabele cu martisoare lasati in aceasta perioada cel putin cateva zeci de lei. Si haideti sa fim sinceri, multe din martisoarele gasite prin piete nu sunt tocmai defintia bunului gust. Cu niste ata colorata, nasturi de marimi diferite si putina indemanare, iese un martisor facut in casa. Sau cateva bomboane puse intr-un saculetz mai vechi de bijuterii joaca rolul unei atentii pentru 1 si 8 Martie.

Dar, va mai amintiti ce-am spus la inceput? Cadourile se ofera din suflet. Nu ati avut bani pentru un cadou cumparat din magazin si ati pregatit unul in casa? Recunoasteti asta! Daca este o persoana apropiata, nu-i nicio problema sa-i spui direct: nu am avut bani, dar n-am putut sa vin cu mana goala! Sinceritatea este pe primul loc!

Iar daca ati uitat pur si simplu de cadou, o scuza este intotdeana utila. Iata cateva explicatii adunate de prin diverse surse: „Nu ma intereseaza Valentine’s Day! E o sarbatoare americana!” „Dragobetele? Sa fim seriosi! Suntem in secolul globalizarii! Ce sarbatori nationale?” „De iepuras? Eu iubesc animalele. Iepurasul nu face cadouri.” „Mos Craciun? Imi pare rau, eu m-am obisnuit cu Mos Gerila.” „Am uitat de aniversare? Nici vorba! Pur si simplu am impresia ca te cunosc de-o vesnicie.”

Imaginatie s-avem! Pana la urma, indiferent cati bani ai, atunci cand vine vorba de cadouri, nu e bine sa exagerezi. Iar daca nu va impacati foarte bine cu simtul artistic, nu va lasati imaginatia sa zburde prea mult. Pana data viitoare, aveti grija de banii dumneavoastra! Ocazii sa-i cheltuim pe atentii sunt o multime!

 

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.