CAT TE COSTA? Solutii pentru a face economii de cel putin 10 la suta la cumparaturi! Iata cum e posibil

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 07:35

Marea Britanie a impus TVA de 0 la suta pentru alimente. In Italia, 4 la suta, iar in Franta 5,5 la suta. Nu-i nicio problema. Situatia se va schimba si la noi. Teoretic!

Teorie si practica. Iata doua cuvinte care ne mananca, la propriu, zilele! Pentru ca, la noi, teoria si practica functioneaza independent una de alta, mai ales cand vine vorba de taxe, impozite, preturi si, mai ales, ieftiniri.

De la 1 iunie, adica peste vreo doua saptamani, TVA-ul la alimente scade de la 24 la 9 procente. Deci, cu 15 procente, teoretic. Practic, unii comercianti au inceput, deja, sa urce usor, usor preturile.

Asta ar insemna ca, dupa reducerea TVA, ar ramane cu diferenta in buzunar.

In numai cateva zile, 130 de cumparatori nemultumiti s-au plans la ANPC, prezentand situatii in care preturile au crescut brusc, de pe o zi pe alta!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nu

vrem sa jucam rolul lui Gica Contra, dar iata o posibila scuza pentru preturile care ar putea creste, dupa taierea TVA. Nu vrem sa le dam idei comerciantilor. Se pricep mai bine decat noi la asa ceva.  Gandul nostru este sa va pregatim!
In Romania, de la inceputul anului, preturile carburantilor parca au luat-o razna! Au crescut cu 7 procente la motorina si cu 13 la benzina. Conform datelor Comisiei Europene, la noi se vand carburantii mai scump decat in Polonia si Austria, tari care, culmea, nu au surse proprii, importante  de titei.

Sa nu va mire, asadar, daca producatorii si comerciantii vor justifica o eventuala crestere a preturilor la raft prin aceste majorari de la pompa. Transportul reprezinta un factor important din costul unui produs! Invata din matarialul video alaturat cum poti face economii la cumparaturi!