CAT TE COSTA? Unde gasim cele mai bune oferte last-minute pentru Revelion

Autor: A.M. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:55

Revelionul bate la usa, iar solutiile pentru a petrece noaptea dintre ani lipsesc? Atunci e cazul sa cautam printre ofertele last-minute.

Asta ne-a dat de gandit! Cum este indicat sa ne pregatim vacantele? Din timp sau lasam toate detaliile pe ultima suta de metri? Facem toate calculele, imediat, in rubrica Stirilor Kanal D „Cat te Costa?”

Vacanta asta aduce numai batai de cap. Platesti transport, cazare, masa. Daca mergi la ski, e nevoie si de ski pass. Vara platesti separat pentru piscina, spa. Si tot asa.

Un plan bine gandit pentru vacanta ne poate aduce in situatia de a face chiar si o economie de 90 la suta.

Aflam imediat care sunt pasii cei mai importanti pentru a ajunge acolo.

Revelionul in Dubai atrage din ce in ce mai multi romani. Unii dintre ei au achizitionat ultimele locuri chiar in aceasta perioada, in saptamana dinaintea plecarii.

Cei care au decis sa ramana in Europa au cheltuit si mai putin. Spania atrage chiar si in luna decembrie turisti romani.
Mai mult, ofertele de tip ultra last-minute iti permit sa cumperi un pachet de vacanta, iar destinatia o afli la aEroport, chiar inainte de plecare.

Sa luam un exemplu practic. O agentie de turism scoate la vanzare o suta de locuri pentru o anumita destinatie. Cu doua saptamani inainte de plecare, 20 dintre ele au ramas neocupate. Pentru ca avionul sa fie plin, agentia decide sa vanda aceste locuri la super-oferta. Exista insa si varianta ca intr-un sezon aglomerat, toate locurile sa fie ocupate din vreme.
Sa analizam insa lucrurile mai atent.

Un plan facut din timp ne permite sa prioritizam cheltuielile. Stabilim obiectivele pe care avem de gand sa le vizitam, alegem excursiile optionale si calculam cu exactitate de ce buget avem nevoie.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Cumparam pachetul de vacanta prin intermediul unei agentii de turism? Iata o noua dilema. Un calcul simplu ne demonstreaza ca uneori, vacanta pe cont propriu poate fi mai ieftina.

Un city break la Amsterdam este vandut de o agentie cu 450 de euro. Daca incercam sa cumparam biletul de avion si cazarea la hotel pe cont propriu, economisim 80 de euro, cu aceeasi comapnie aeriana si la acelasi hotel.
In general, agentiile isi permit sa vanda pachete mai ieftine decat cele obtinute de turisti pentru ca fac rezervari din timp, in numar foarte mare.

Daca incepem sa povestim despre plajele insorite si spuma marii, o sa considerati ca e deplasat? Ofertele pentru vacanta de vara viitoare sunt mai mici in aceasta perioada chiar si cu

90 la suta Deci, nu strica sa va ganditi din timp la vacanta de peste 6 luni.

Si in plus, sa aveti un inceput de an plin de victorii financiare. Sfatul meu ramane acelasi: aveti mare grija de banii dumneavoastra!