Accidentele rutiere si decesele provocate de viteza excesiva sunt un lucru comun in Romania, iar tara noastra se afla in topul tarilor in care soferii nu au o educatie corespunzatoare in ce priveste conducerea prodenta.
Titi Aur a raspuns la o intrebare extrem de importanta despre viteza la volan si a detaliat, pentru dcnews.ro.
Cat timp castiga soferii care merg cu viteza mare
" Foarte putin, foarte putin. Am facut experimentul! Ca sa treci Bucurestiul, dintr-o parte in alta, pe una dintre diagolale, fortand semafoare, trecand pe linia de tramvai, poti sa castigi teoretic undeva la 5-7 minute si asta pentru ca vei fi oprit de toate semafoarele si castigul este foarte, foarte mic, iar asta inseamna aventura, mers, franat, consumat combustibil, risc de a-ti lua carnetul, enervat pe toata lumea ca te bagi in fata, ca te strecori, poti sa castigi 5-7 minute sa strabati Bucurestiul dintr-o parte in alta."
Titi Aur a detaliat si despre timpul castigat de soferii care se grabesc intre orase, pe drumuri nationale sau autostrazi.
"Pe autostrada sau pe drumul national, mergand cu viteza mare, putem face un calcul foarte, foarte simplu, este aritmetica simpla, fizica simpla. Daca mergem cu 130 km/h maximum, vom avea o medie de undeva 100- 11- de fapt, pentru ca mai ai locuri in care opresti, in care mai reduci un pic.
Daca mergi nu 160 km/h, nu poti sa o faci peste tot, pentru ca ai locuri in care te opresc cei din fata, vei ajunge undeva la o medie de maximum, maximum 10 km/h mai mult. 10 km/h inseamna ca intr-o ora poti sa castigi 10 km. Daca mergi la Bucuresti la Constanta, sa zicem ca poti sa ajungi cu 15- 20 km/h, dar asta e in cazul in care mergi cu 160- 180 km/h, adica la zona aia de luat carnetul sau la limita de a-ti lua carnetul.
Si cand tragi linia si vezi ca la viteza aia faci 2 km/minut, inseamna ca poti sa castigi 5 minute. La 60 km/h faci un minut, la 120 km/h, faci 2 km/minut. Daca castigi 15 kilometri, poti sa castigi cam 7 minute jumate", a explicat Titi Aur.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Citeste si: Martorii de bord: lista completa. Ce inseamna fiecare