Cât timp rezistă coronavirusul pe piele? Informații îngrijorătoare venite din partea cercetătorilor: "Poate creşte riscul de transmitere prin contact"

Autor: Bianca Hriscu
Studiu despre noul coronavirus
Sursa: PixaBay

Noul coronavirus este studiat de oamenii de știință din întreaga lume, aceștia încercând să afle noi detalii care să ajute la prevenirea infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Coronavirusul este în continuare o provocare pentru sistemul medical, dar și pentru cercetătorii care încearcă să descopere cât mai multe informații despre virusul care continuă să facă o mulțime de victime la nivel mondial.

O nouă descoperire legată de coronvirus. Cât timp rămâne pe piele?

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, oamenii de știință au încercat să determine felul în care se transmite virusul, dar și cât de mult rezistă acesta pe diferite suprafețe, aceste informații fiind esențiale pentru prevenirea infecției cu

COVID-19. Studiile realizate recent de mai mulți cercetători japonezi au arătat că noul coronavirus poate supraviețui până la 9 ore pe piele.

"Supravieţuirea timp de 9 ore a SARS-CoV-2 pe pielea umană poate creşte riscul de transmitere prin contact, comparativ cu virusul gripei A(H1N1), accelerând astfel pandemia.", arată studiul realizat de cercetătorii japonezi și care a fost publicat în revista Clinical Infectious Diseases, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Masca obligatorie: cat rezista coronavirus pe o masca

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Oamenii de știință din Japonia au ajuns la această concluzie după ce au studiat mai multe probe de tegument de la persoane care și-au pierdut viața din cauza coronavirusului.

Probele au fost prelevate la aproximativ o zi după deces. Prin comparație, cercetătorii au descoperit că noul coronavirus rămâne mai mult timp pe piele decât virusul gripal, acesta fiind motivul pentru care se poate transmite mult mai ușor în cazul unui contact direct cu o persoană infectată.

Citeste si: Coronavirus rezista pe paine pana la trei ore! Studiul facut in Romania care arata cum ne expunem infectarii. Ce masuri ia ANPC

Având în vedere că noul coronavirus ar putea supraviețui pe pielea umană până la 9 ore, igienizarea corectă a mâinilor este esențială. Astfel, oamenii de știință au descoperit că atunci când este aplicată o soluție cu etanol pe suprafața mâinilor, atât coronavirusul, cât și virusul gripal devin inactivi în 15 secunde.

Specialiștii în sănătate atrag atenția că pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus trebuie respectate cu strictețe regulile de igienă, printre care și spălatul pe mâini, trebuie purtată masca de protecție și păstrată distanța socială.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.