Cât trebuie să scoată din buzunar românii pentru coșul de Paște, dacă preferă cumpărăturile online: „Prețurile sunt, de fapt, mai mici”

Author: Laura Macovei

Cât trebuie să scoată din buzunar românii pentru coșul de Paște, dacă preferă cumpărăturile online: „Prețurile sunt, de fapt, mai mici”

Sursa: Pexels/Glovo

Cumpărăturile pentru masa de Paște ne pot scoate din buzunare sume decente, dar și colosale, în funcție de locul din care alegem să ne procurăm alimentele.

Vorbim aici de situația românilor care preferă cumpărăturile online, din aplicație. În acest caz, curierul este cel care merge și face cumpărăturile în locul clientului, din supermarket, iar mai apoi le aduce direct la ușă.

Cât trebuie să scoată din buzunar românii pentru coșul de Paște, dacă preferă cumpărăturile online

Principalele achiziții ale românilor și cele mai importante în această perioadă, dar și în viața de zi cu zi, rămân laptele, uleiul, fructe, legume și ouă. Desigur, coșul de cumpărături variază în funcție de preferințe.

Vorbind de aceste produse, prețurile din supermarket sunt asemănătoare, iar dacă există o diferență, aceasta e aproape nesemnificativă.

Prețurile la ouă în Kaufland și Carrefour, pentru românii care își fac cumpărăturile online:

Cât costă ouăle de Paște, în Kaufland și Carrefour
[Sursa: Glovo]

Citește și: Cât costă o noapte de cazare la mare de Paștele ortodox 2024: Ce oferă hotelierii și care sunt cele mai căutate stațiuni

Prețurile la fructe și legume:

Cât costă fructele în Kaufland și Carrefour
[Sursa: Glovo]

Prețurile la lapte și ulei:

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Cât costă laptele și uleiul
[Sursa: Glovo]

Să luăm exemplul unui român care cumpără pentru masa de Paște un ulei, 2 sticle de lapte, fructe, legume, zahăr, făină și restul alimentelor, în funcție de preferințe. Un coș de astfel de cumpărături s-ar ridica, estimativ, la suma cuprinsă între 150-300 lei, cu taxă de livrare sau nu.

De ce sunt mai avantajoase cumpărăturile online

Pentru cei care s-au săturat să petreacă timp în aglomerație, cumpărăturile online rămân cea mai bună variantă. Știai că prețurile pot fi chiar mai mici decât în magazinele fizice?

Citește și: Preţ pentru carnea miel în 2024: La ce trebuie să fim atenţi când mergem la magazine sau în piaţă

„Îmi este mult mai ușor, pentru că nu am șanse să ies cu copiii după mine prin magazine, pentru că unele prețuri sunt, de fapt, mai mici.

Pe aplicație găsesc unele articole la prețuri foarte mici, mai primesc și vouchere, articolele care mai ajung deteriorate câtuși de puțin pot fi returnabile în cash sau vouchere și salvez și timp mult.

Uneori e transportul gratuit, de multe ori nu. Dar compensează faptul că nu pierd timp prin magazine. De asemenea, poți compara prețurile între mai multe magazine. La același produs, prețurile diferă sau sunt la fel, în funcție de magazin,” a declarat Paula, mămică a doi copii, pentru kanald.ro.