Cât trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să îți cumperi o casă în Spania. Locuințele din Cipru sunt și ele la mare căutare

Author: Lavinia Medrea

Cât trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să îți cumperi o casă în Spania sau Cipru

Sursa: PixaBay

Majoritatea ofertelor imobiliare de peste hotare, care pot fi consultate în România, sunt cele din Dubai, Cipru și Spania.

Românii caută tot mai des case în afara României, astfel că Cipru și Spania au ajuns cele mai atractive puncte de interes. Dorința cetățenilor de a-și cumpăra case în afara țării este cu 50% mai mare față de anul trecut, conform specialiștilor Premier Estate Management, citați de Capital.

Ce fel de case caută românii în afara țării

„Până anul acesta interesul era concentrat pe proprietăți locale, din zone unde cererea de închiriere era ridicată, generând astfel un randament investițional foarte bun, între 6-8%. Contextul geopolitic al anului 2022 a schimbat focusul către piețe externe, atât sub egida locuințelor de vacanță, cât și în scopul închirierii acestora”, a declarat Andreea Comșa, Managing Director la Premier Estate Management.

Citeste si: Vești bune pentru români! Se dau 15.000 de euro dacă îți cumperi o casă în Sardinia. Iată care sunt condițiile

În Dubai, Cipru și Spania se regăsesc cele mai numeroase oferte imobiliare. Românii caută cel mai des case care să fie aproape de plajă, să aibă piscină, teren de sport, piste de jogging și biciclete, sau să fie aproape de restaurante și de cafenele.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Cât costă o casă în Cipru sau în Spania

În Cipru de Nord, o zonă care s-a dezvoltat rapid din punct de vedere rezidențial și turistic în ultimii ani, se pregătesc mai multe proiecte noi, care îndeplinesc condițiile de facilitate și funcționalitate ale resorturilor. Proiectele sunt, în general, de mari dimensiuni, iar cele care sunt aproape de plajă (n.r.: la 400 de metri de exemplu) au prețuri care încep de la 77.000 de lire sterline pentru un studio și 96.500

de lire sterline pentru un apartament cu două camere.

Când vine vorba despre Spania, cum ar fi de exemplu Malaga, avem și aici proiecte noi în dezvoltare, de dimensiuni mult mai mici decât cele din Cipru, situate la 500 de metri de plajă.

Citeste si: Cu cât se închiriază apartamentele în marile centre universitare din România. Tot ce trebuie să știe studenții care revin la facultate anul acesta

Dezvoltările noi includ apartamente cu două, trei sau patru camere, cu suprafețe cuprinse între 67 mp construiți pentru un apartament de două camere și 123 mp construiți pentru un apartament de patru camere. Prețurile încep de la 238.000 euro+ TVA, relatează Capital.