Cât trebuie să scoți din buzunar pentru o fotografie cu Moș Crăciun la târgul de Crăciun de la Sibiu: ”Foarte frumos decorul, nu și prețul”. Tot ce trebuie să știi dacă vrei să-l vizitezi

Author: Diana Bostan
Actualizat: 12 dec 2023, 13:20

Târgul de Crăciun de la Sibiu

Sursa: Facebook

Perioada sărbătorilor este un prilej de bucurie pentru români, dar și pentru comercianți, în special pentru cei ce i-au parte la târgurile de Crăciun din marile orașe. Este incredibil cât trebuie să plătească părinții pentru ca cei mici să facă o poză cu Moș Crăciun la târgul de la Sibiu.

Târgurile de Crăciun sunt atracția principală în această perioadă. De la cei mici și până la bunici, românii au luat cu asalt marile târguri de Crăciun din țară. Fie că este vorba de București, Craiova sau Sibiu, oamenii se plâng de prețurile piperate, însă unii dintre ei nu pot rezista atunci când copiii își doresc o fotografie cu Moș Crăciun sau o plimbare cu roata panoramică.

Cât costă să faci o poză cu Moș Crăciun la târgul de Crăciun de la Sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu este cunoscut drept unul dintre cele mai frumoase și pitorești târguri de Crăciun din România. Acesta este organizat în Piața Mare a orașului și atrage mulți vizitatori din țară și străinătate în fiecare an. Târgul de Crăciun din Sibiu se remarcă prin atmosfera sa festivă, decorațiunile strălucitoare, și prin cele peste 110 standuri de produse tradiționale românești și europene, precum și evenimentele culturale și artistice.

Vizitatorii pot găsi aici o varietate de produse, inclusiv ornamente de Crăciun, jucării tradiționale, dulciuri, produse artizanale și obiecte de artă.

Tot mai mulți români au dat o tură la târgurile de Crăciun din țară pentru a compara prețurile și pentru a-i informa și pe cei ce intenționează să le viziteze în această perioadă. Este bine de știut faptul că prețurile sunt extrem de piperate, însă vizitatul și accesul este gratuit.

Citește și: Cât costă turta dulce la târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei, e mai scump decât la Viena

O tânără a postat un video pe contul său de TikTok în care vorbește despre prețurile de la târgul de Crăciun de la Sibiu. Comercianții s-au axat, ca în fiecare an, pe copii. Căsuța lui Moș Crăciun, dulciurile, dar și diferitele jocuri sunt atracția principală, iar părinții nu pot rezista în fața micuților atunci când vine vorba de-ai face fericiți.

Pentru o singură fotografie cu Moș Crăciun, părinții sunt nevoiți să scoată din buzunar între 25 și 50 de lei, depinde dacă o dorești magnetică sau nu. ”Foarte frumos decorul, nu și prețul”, a spus tânăra care a realizat acest videoclip informativ.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

@anotherside_of_me_ Ai ajuns la Targul de Craciun de la Sibiu? Cum ti s-a parut? #anothersideofmeblog #targcraciun #targcraciunsibiu #targcraciun😍 #sibiu #preturi #fypシ #curiozitati #foryou #foryoupage ♬ Merry Christmas and Happy New Year- neozilla

Ce poți mânca și vizita la târgul de Crăciun de la Sibiu

La târgul de Crăciun de la Sibiu, vei găsi o gamă variată de bunătăți culinare care să îți încânte gusturile. Iată câteva dintre opțiunile tradiționale și populare pe care le poți încerca, dar și care sunt prețurile.

Pentru o porție de sarmale, însemnând două bucăți, va trebuie să scoți din buzunar suma de 35 de lei.

O porție de cartofi prăjiți și murături poate ajunge la un total de 23 de lei, iar dacă vrei să adaugi și carne, trebuie să știi că o porție de 100 de grame variază între 11 și 15 lei.

Printre principalele atracții se numără și roata panoramică ce le va oferi celor ce vor urca în ea o priveliște de ansamblu asupra orașului Sibiu. Pentru 30 de lei, cei ce vor urca vor putea beneficia de două rotații complete, iar pentru copii accesul este gratuit. 

Citește și: O femeie credea că a achiziționat bradul perfect pentru Crăciun, dar a rămas șocată când a văzut ce a primit

O noutate o reprezintă standul cu produse vegane, însă prețurile piperate nu sunt deloc pe placul trecătorilor. Pentru un cozonac trebuia să ai pregătită suma de 45 de lei, iar pentru un simplu covrig 4 lei. Deși vinul fiert a ajuns să coste chiar și 25-30 de lei la unele târguri, la Sibiu poți achiziționa un pahar în schimbul sumei de 12 lei.

Târgul de Crăciun de la Sibiu a început pe data de 17 noiembrie și-și va închide porțile pe data de 2 ianuarie 2024.